Slovenskí florbalisti tesne podľahli favorizovaným Nórom

TA3 TASR
7.12.2016 18:44

Slovenskí florbaloví reprezentanti neuspeli v kľúčovom zápase na MS v Rige, keď v súboji o postup do štvrťfinále podľahli Nórom tesne 3:4. Na šampionáte tak budú hrať iba o 9.-12. miesto, stretnú sa s USA.

Slovenskí florbalisti tesne podľahli favorizovaným Nórom
SITA/Martin Havran

Nóri ani po jedenásty raz nebudú chýbať medzi najlepšou osmičkou, vo štvrťfinále narazia na favorizovaných Švajčiarov.

Zverenci trénera Petra Koutného podali výkon na hranici svojich možností a so šiestym tímom svetového rebríčka odohrali vyrovnanú partiu. V zápase dokázali trikrát zmazať súperov náskok, na zásah Thomasa Straeteho zo 47. minúty však už nenašli odpoveď.

Slováci si tak po neúspechu s Dánskom pripísali druhú prehru na turnaji, predtým v základnej C-skupine vyhrali nad Poľskom 6:4 a Austráliou vysoko 12:2.

Nórsko - Slovensko 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Góly: 4. Hoff Eriksen (Fredriksen), 34. Lindgjerdet (Kvisvik), 40. Gidske (Lindgjerdet), 47. Straete (Gidske) - 4. Sikorjak (Szabó), 37. Grlický (Čonka-Skyba), 40. Kubovič (Řezanina). Rozhodovali: Larinovs, Gross (obaja Lot.), vylúčení: 1:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 608 divákov.
Zostava SR: Mazák - Komačka, Řezanina, Sikorjak, Szabó, Šefčík, Koščo, Bulko, Kročko - Kubovič, Matejka, Gál - Dudovič, Joščák, Nehila - Ujhelyi, Grlický, Čonka-Skyba - Heleš
/do štvrťfinále postúpilo Nórsko, SR bude hrať o 9.-12. miesto/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok