NBA: Golden State deklasoval súpera, Thompson zahviezdil

TA3 TASR
6.12.2016 10:46

Basketbalisti Golden State Warriors zdolali Indianu 142:106. V drese víťazov predviedol výnimočné ofenzívne predstavenie Klay Thompson. Elitný krídelník nastrieľal za necelé tri štvrtiny až 60 bodov, čo je ligový rekord aktuálnej sezóny i jeho osobný.

Zapísal sa do histórie

V záverečnej časti už nehral, keďže Warriors viedli priepastným rozdielom. Thompson sa stal štvrtým hráčom v klubovej histórii, ktorý pokoril hranicu 60 bodov. Pred ním to dokázala len trojica Wilt Chamberlain, Rick Barry, Joe Fulks.

"Trochu ma mrzí, že som nehral v poslednej štvrtine. Ale samozrejme chápem trénera, prečo ma posadil. Cítil som, že každá strela, ktorú som vyslal na kôš, bola dobrá strela. Dnes bol kôš veľký ako oceán," usmieval sa po zápase Thompson.

Z hry premenil 21 z 33 pokusov vrátane ôsmich trojok a 10 z 11 trestných hodov. Pochvalu si vyslúžil aj od trénera Steva Kerra. "Vieme, čo Klay dokáže. Dovolím si povedať, že 60 bodov nebude jeho osobným rekordom príliš dlho," vravel kouč Warriors.

Westbrook s ďalším triple-double

Výborný individuálny výkon predviedol aj Russell Westbrook, ktorý režíroval triumf Oklahomy City na palubovke Atlanty. Elitný rozohrávač zaznamenal 32 bodov, 13 doskokov, 12 asistencií a zaznamenal šiesty triple-double za sebou.

K vyrovnaniu historického rekordu, ktorý v roku 1989 utvoril legendárny Michael Jordan, mu chýba už len jeden triple-double. "Snažím sa len čítať hru. Tá vám povie, čo máte na palubovke robiť," tvrdil skromne Westbrook, ktorý v aktuálnej sezóne nastúpil na 22 zápasov, v jedenástich z nich predviedol triple-double. Celkovo ich má v kariére na konte už 48.

Cleveland ukončil trojzápasovú sériu prehier a v repríze májového finále Východnej konferencie zdolal Toronto. Lídrom obhajcu titulu bol 34-bodový LeBron James. Škvrnou na triumfe Cavaliers bolo zranenie JR-a Smitha, ktorý odstúpil zo zápasu už v prvej štvrtine pre problémy s kolenom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok