Križan nepustil v Trenčíne puk za svoj chrbát

TA3 SITA TASR
4.12.2016 21:36

Súboj tabuľkových susedov HK Dukla Trenčín - MHk 32 Liptovský Mikuláš vyznel v nedeľňajšom 26. kole hokejovej Tipsport ligy 2016/2017 v prospech hostí, ktorí si spod hradu Matúša Čáka odniesli tri body za víťazstvo 3:0.

Tabuľkoví susedia

Do stretnutia tabuľkových susedov vstúpili aktívnejšou hrou Trenčania, po Síkelovej prihrávke to spomedzi kruhov skúšal Šimun. Križanovu pozornosť chcela preveriť i dvojica Švec – Novák, ktorá sa dostala do prečíslenia, no skackavý puk spôsobil nepresnú strelu. Na druhej strane pohrozil Sukeľ a počas početnej výhody, kedy začali Liptáci väčšmi ceriť zuby, pálil spoza ľavého kruhu Stehlík.

Práve táto dvojminútovka hostí naštartovala a po jej ukončení sa dostali zásluhou spomínaného Sukeľa do vedenia, keď Kuteja prekonal z ľavého kruhu. Po nasledovnom buly sa hostia tešili opäť, z prvej vypálil Róbert Huna. Druhý presný zásah v trenčianskej bránke znamenal striedanie gólmanov, Chábera zostal do konca dejstva neprekonaný.

Liptáci pokračovali vo svojej aktivite aj na začiatku strednej časti, spred bránky mohol vedenie navýšiť Uram, Chábera jeho pokus ale zlikvidoval. Nasledovala presilová hra Trenčanov, no paradoxne boli to hostia, ktorí boli centimetre od gólu.

Svižný hokej v závere

Šancu Róberta Hunu zakončiť do odkrytej bránky na poslednú chvíľu zastavil Sýkora. Domáci sa chceli vrátiť do zápasu, no množstvo nepresností sa podpísalo pod nízky počet striel na Križana. Zaútočiť dokázala až druhá formácia, Hossovu vyrazenú strelu však Ručkay nezužitkoval. Liptáci sa bránili, no zásluhou šikovnej defenzívy nemal hosťujúci brankár veľa práce. Záver tretiny spestrila až presilovka Mikuláša, no striedajúci Chábera zostal stále neprekonaný.

Záverečnú časť sprevádzal svižný hokej z oboch strán, spomedzi hostí to skúšal Kriška, z domáceho kádra vypálil od modrej Hossa. Pohrozila i trenčianska dvojica Hudec – Síkela. Nezvyčajná situácia nastala, keď strieľal domáci bek a hlavný rozhodca jeho akciu uprostred prerušil, uštedril osobný trest Cibákovi a neuznal následne dosiahnutý trenčiansky gól.

Hostia niekoľkokrát preverili Cháberovu pozornosť, po pár nepresnostiach prišla strela od modrej z hokejky Kadlubiaka, ktorá znamenala zmenu skóre na 0:3. V samom závere si Dukla ešte zahrala v početnej výhode, no defenzíva hostí sa postarala o udržanie si Križanovho shutoutu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok