TB: Robert Fico reaguje na vyhlásenie strany SaS o eurovale

TA3, TASR
6.10.2011 15:52

Na výhlasenie poslanca za SAS Jozefa Kollára reagoval Smer-SD na tlačovej besede.

TB: Robert Fico reaguje na vyhlásenie strany SaS o eurovale

Podľa predsedu strany Smer-SD Roberta Fica sa liberálna strana SaS dopustila jedného z najväčších podvodov na voliča, keď dnes potvrdila, že podporí navýšenie dočasného eurovalu. Stalo by sa tak za podmienky, že sa vytvorí komisia so zastúpením všetkých šiestich parlamentných strán a tá bude rozhodovať o poskytovaní financií pre konkrétne krajiny. "Bola už iba otázka času, kedy strana SaS príde s výhovorkou, prečo v utorok zahlasuje za euroval," povedal dnes Fico.


Podľa neho dnes zároveň predseda strany SaS Richard Sulík zneužil predsedu poslaneckého klubu Jozefa Kollára, ktorý tento návrh predostrel. Ide totiž o návrh, ktorý poškodzuje dobré meno Slovenska. "V praktickej reči to znamená, že celý euroval bude v rukách strany SaS, ktorá bude môcť v ktoromkoľvek okamihu blokovať rozhodnutia," tvrdí Fico.


Fico zároveň vyhlásil, že odmieta urážať zahraničných partnerov a nominovať ľudí do navrhovanej komisie. Je totiž klamstvo ratifikovať euroval a zároveň vytvárať mechanizmy, ktoré zabránia, aby sa Slovensko doňho zapojilo. "Slovenská verejnosť musí vedieť, že SaS zásadne zmenila svoj postoj a v utorok zahlasuje za euroval, čím poprie všetko, čo doteraz povedala," dodal Fico.


Strana Smer-SD doposiaľ podmieňovala podporu eurovalu tým, že zaň zahlasuje celá koalícia. Podľa Fica však táto podmienka nebola dnešným vyhlásením strany SaS splnená, a tak sa v utorok (11.10.) jeho strana nezúčastní na hlasovaní. "Ak je hlasovanie o eurovale podmienené takýmto nezmyslom v podobe komisie, ktorá má brzdiť plnenie finančných záväzkov, tak euroval na Slovensku nebude skutočne schválený," vyhlásil Fico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok