Žilina naďalej suverénna, premohla aj majstrovský Trenčín

TA3 SITA TASR
3.12.2016 19:31

Futbalisti MŠK Žilina potvrdzujú naďalej svoje dominantné postavenie v tomto ročníku najvyššej slovenskej súťaže. Zverenci trénera Adriána Guľu zdolali v sobotňajšom dueli 18. kola Fortuna ligy hráčov úradujúceho majstra AS Trenčín 3:0, hoci po prvom polčase bol ešte bezgólový stav.

Po zmene strán sa najskôr presadil v 51. min Bosniak Nermin Haskič, v 78. min pridal druhý úspech domácich Nikolas Špalek a skóre uzavrel v 90. min bývalý hráč Trenčína Filip Hlohovský, s 12 gólmi najlepší kanonier tohto ročníka.

Klub spod Dubňa mal už dve kolá pred koncom jesene zabezpečený polovičný primát, proti AS potvrdil výbornú formu a dosiahol presvedčivé víťazstvo.

Futbalisti Žiliny z ostatných dvanástich stretnutí najvyššej slovenskej súťaže vydolovali až 34 bodov, nezvíťazili len 30. októbra v Prešove proti nováčikovi 1. FC Tatran v rámci 14. kola. Jedinú prehru v tomto ročníku Fortuna ligy registrujú od 20. augusta, v 6. kole podľahli na Pasienkoch tesne 0:1 Slovanu Bratislava. Mužstvo Trenčína v ostatných štyroch stretnutiach nezvíťazilo a v klasifikácii zostalo na 8. priečke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok