Dievčatko opisuje na twitteri bombardovanie Aleppa: Modlite sa za nás

TA3 ČTK
28.11.2016 18:28

Sedemročná Bana so svojou matkou Fatimou už od septembra približuje užívateľom twittera prostredníctvom svojho účtu situáciu v boji zmietanom Aleppe.

Dievčatko opisuje na twitteri bombardovanie Aleppa: Modlite sa za nás
SITA/AP

Čelíme prvému bombardovaniu

Vo svojich tweetoch z posledných hodín priniesla aj desivé svedectvá z posledného bombardovania mesta, ktoré zasiahlo takisto ich dom, uviedla agentúra Reuters. Bombardovanie je súčasťou ofenzívy vládnych jednotiek, ktoré postupujú do povstalcami okupovanej časta Aleppa.

Banin účet plný odkazov, videí i fotografií sleduje už viac ako 140.000 užívateľov. V noci z nedele na pondelok jej matka na twitteri napísala: "Posledný odkaz - čelíme tvrdému bombardovaniu, každú chvíľu môžeme byť mŕtvi. Ak zomrieme, hovorte o tých 200.000 ľuďoch, ktorí sú stále vo vnútri. Dovidenia."

Takmer som zomrela

V tweetu hovorí o ľuďoch, ktorí podľa údajov medzinárodných organizácií uviazli v obliehanej časti mesta. Môže ich byť až 250.000. O niekoľko hodín neskôr sa na twitteri objavila snímka dievčata špinavého od prachu s textom, že prišli o dom, pretože sa stal terčom leteckých úderov.

"Videla som smrť a takmer som zomrela," napísala Bana. O tvrdých bojoch v meste sa na účte píše aj: "Pod tvrdým bombardovaním. Medzi životom a smrťou, prosím, modlite sa za nás."

Na úteku

Sýrska armáda oznámila, že dobyla kľúčovú štvrť Sáchúr a niekoľko menších štvrtí na severovýchode Aleppa, ktoré boli doteraz pod kontrolou povstalcov.

Agentúra Reuters Fatimu kontaktovala, tá reportérom, oznámila, že teraz s matkou zostávajú u svojich príbuzných a snažia sa nájsť iný dom, kde by mohli bývať. Neskôr matka s dcérou užívateľom twittera odkázali, že sú na úteku.

Témy: Twitter
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok