Hamilton udal tón v Abú Zabí, s Rosbergom v pätách

TA3 SITA
25.11.2016 22:59

Lewis Hamilton nenecháva nič na náhodu a od prvého meraného tréningu na Veľkej cene Abú Zabí dáva najavo, že chce vyhrať záverečné preteky sezóny majstrovstiev sveta formuly 1 v Abú Zabí.

Vedúci muž priebežného poradia a jeho tímový kolega z Mercedesu Nico Rosberg v piatok predpoludním zaostal najskôr o 374 a v druhom tréningu odstup skresal na 79 tisícin sekundy. K pilotom nemeckému tímu sa najviac dokázal priblížiť Sebastian Vettel z Ferrari, ktorého popoludňajšie manko na Hamiltona bolo 269 tisícin.

Mercedesy začali v piatok na ultramäkkých zmesiach, ale slabá priľnavosť zadnej nápravy na Hamiltonovom monoposte v kombinácii piatej a šiestej zákruty ich prinútila prezuť na mäkké. Popoludní sa garde obrátilo, Hamilton na mäkkom súbore nedokázal absolvovať ideálne kolo a na čele poradia sa udržal vďaka výmene za ultramäkké.

Rosberg vedie v priebežnom poradí šampionátu pred Hamiltonom o 12 bodov a na to, aby získal svoj premiérový titul majstra sveta, potrebuje v prípade kolegovho víťazstva skončiť minimálne na treťom mieste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok