Zadržali generála Putinovej ochranky. V byte mal miliardu

TA3 ČTK
25.11.2016 17:06

Miliardu rubľov našli ruskí vyšetrovatelia v byte generála prezidentskej ochranky Gennadija Lopyrjova. Informoval o tom denník Izvestija. Lopyrjov bol vraj zatknutý za korupciu pri rozdeľovaní pozemkov pri výstavbe olympijských objektov v Soči. V kauze údajne figuruje starosta Soči Anatolij Pachomov, ktorého vypočúvajú ako svedka.

Zadržali generála Putinovej ochranky. V byte mal miliardu
SITA/AP

Lopyrjov mal na starosti ochranu dôležitých štátnych objektov na severe Kaukazu. Kremeľ jeho zatknutie potvrdil, o príčinách väzby však neboli zverejnené žiadne oficiálne informácie. Podľa Federálnej služby ochrany generál "hrubo porušil zákon" a na jeho previnenie sa prišlo pri previerke v kanceláriách ochranky na Kaukaze.

FSO je mocná organizácia podliehajúca hlave štátu. Jej povinnosťou je nielen strážiť bezpečnosť prezidenta Vladimira Putina a jeho spolupracovníkov, ale chrániť aj vládne a iné štátne významné objekty a spravovať tajné komunikačné kanály ruského vedenia.

Putin v poslednej dobe demonštratívne zosilnil tlak na ruské korupčné prostredie. V médiách sa pravidelne objavujú správy o prehreškoch štátnych úradníkov a zatýkaní podozrivých osôb. Senzáciou sa nedávno stalo zadržanie ministra hospodárstva Alexeja Uljukajeva pre podozrenie z korupcie. Šéf Kremľa vymenil niekoľko policajných generálov, postihom sa nevyhnú ani gubernátori a starostovia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok