V domove dôchodcov vraždil zrejme bývalý zamestnanec

TA3 TASR
25.11.2016 05:35

Francúzska polícia zadržala muža podozrivého zo štvrtkovej vraždy ženy v katolíckom domove dôchodcov neďaleko Montpellieru. Podľa vyšetrovateľov ide o bývalého zamestnanca, zároveň vojaka francúzskej armády, informoval britský denník Independent.

Zapojili 130 policajtov

Maskovaný ozbrojený muž sa vo štvrtok večer vlámal do domova dôchodcov v juhofrancúzskom mestečku Montferrier-sur-Lez, v ktorom žijú desiatky bývalých katolíckych misionárov a misionárok, pričom nožom usmrtil 54-ročnú zamestnankyňu tamojšej práčovne.

Polícia pátrala po podozrivom 47-ročnom mužovi takmer 24 hodín, pričom ho označila za "veľmi nebezpečného". Do akcie bolo nasadených viac ako 130 policajtov i vrtuľníky a rozmiestnené početné cestné zátarasy.

Bývalý zamestnanec

Vyšetrovatelia zatiaľ nepoznajú motív mužovho konania. Zdôraznili však, že celá udalosť podľa doterajších zistení zrejme nesúvisí s islamským terorizmom.

Podľa informácií francúzskych médií zadržaný muž pred niekoľkými rokmi v uvedenom domove pracoval. Zadržali ho v mieste jeho bydliska, vzdialenom od domova dôchodcov zhruba 16 kilometrov. Pri zatýkaní údajne nekládol žiaden odpor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok