Steven Gerrard po devätnástich rokoch ukončil kariéru

TA3
24.11.2016 16:42

Steven Gerrard po devätnástich rokoch ukončil kariéru. Rozhodol sa tak krátko po odchode z Los Angeles Galaxy, kde strávil uplynulé dve sezóny.

Cítim, že ešte mám čo tejto hre odovzdať

Bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie a FC Liverpool Steven Gerrard vo štvrtok oznámil vo veku 36 rokov koniec profesionálnej kariéry.

"Mám za sebou neuveriteľnú kariéru a som vďačný za každý jeden moment, ktorý som zažil s Liverpoolom, Anglickom a Los Angeles Galaxy. Ako tínedžer som si splnil svoj detský sen, keď som si mohol na seba navliecť preslávený červený dres Liverpoolu v debutovom stretnutí proti Blackburnu Rovers v novembri 1998. Nemohol som ani tušiť, čo sa za tých 18 rokov udeje. Som šťastný, že som mohol zažiť mnoho pekných chvíľ vo svojej kariére. Som hrdý na vyše 700 zápasov za Liverpool, kde som bol vo väčšine prípadov ako kapitán. S veľkou hrdosťou tiež budem spomínať na každý moment, keď som si mohol obliecť reprezentačný dres Anglicka. Bez podpory viacerých ľudí by som nikdy nemal takú kariéru, ako som mal. Teším sa, čo mi prinesie budúcnosť. Cítim, že ešte mám čo tejto hre odovzdať."

V Galaxy končí, Inter Miláno odmietol

Bývalý reprezentant Anglicka naposledy pôsobil v zámorskom klube Los Angeles Galaxy, kde sa však rozhodol po 18-mesačnom pôsobení nepokračovať. "Teším sa, že teraz strávim nejaký čas s mojou rodinou a budem uvažovať nad ďalším krokom v mojej kariére." Na stole mal pred niekoľkými dňami aj polročný kontrakt od talianskeho Interu Miláno, ktorý sa však rozhodol neakceptovať.

Zrealizovať sa nepodarilo ani ponuku treťoligového anglického klubu Milton Keynes Dons, v ktorom mohol odštartovať trénerskú kariéru.

Za "The Reds" odohral viac ako 700 zápasov

Väčšina Gerrardovej kariéry je spätá s Liverpoolom, v ktorom strávil 18 sezón. Je najdlhšie slúžiacim kapitánom v histórii tímu a za "The Reds" nastúpil na 710 zápasov. S tímom sa tešil dvakrát zo zisku Pohára FA, trikrát zdvihol nad hlavu trofej pre víťaz anglického Ligového pohára.

Gerrard  zbieral úspechy aj na medzinárodnej scéne, v roku 2001 získal vtedajší Pohár UEFA. O štyri roky neskôr prišiel jeho najväčší kariérny úspech, v pamätnom finále Ligy majstrov otočil Liverpool zápas s AC Milánom, keď po remíze 3:3 triumfoval napokon 3:2 v jedenástkovom rozstrele.

 

Za reprezentáciu odohral 114 zápasov

V reprezentačnom drese Anglicka debutoval 31. mája 2000 vo víťaznom zápase proti Ukrajine. Počas 14-ročného pôsobenia v drese Albiónu odohral 114 stretnutí, v ktorých strelil 21 gólov.

Kapitánsku pásku mal Gerrard na ruke počas MS 2010, 2014 aj na ME 2012. V pozícii kapitána odohral na medzinárodnej úrovni 38 stretnutí a z dvadsiatich vyšiel s tímom ako víťaz. Reprezentačnú kariéru ukončil po MS v Brazílii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok