Cleveland zabodoval naplno, Love vytvoril rekord súťaže

TA3 TASR
24.11.2016 08:13

Basketbalisti Clevelandu zdolali v zámorskej NBA Portland 137:125. Výraznou mieru k tomu prispel Kevin Love, ktorý nastrieľal 34 z dosiahnutého počtu 40 bodov v prvej štvrtine a vytvoril nový rekord súťaže.

Cleveland zabodoval naplno, Love vytvoril rekord súťaže
SITA/AP

Love: Bola to veľká zábava

Ďalšou hviezdou večera sa stal LeBron James s triple-double za 31 bodov, 10 doskokov a 13 asistencií. Pre Cavaliers, ktorí sú na čele Východnej konferencie, to bolo jedenáste víťazstvo v trinástom dueli od štartu sezóny.

Love odštartoval zápas vo veľkom štýle a už v úvodných štyroch minútach nazbieral osemnásť bodov, k čomu mu dopomohlo päť trojok. Prvé dejstvo napokon zakončil so ziskom 34 bodov, keď uspel v jedenástich zo štrnástich pokusov.

Z desiatich striel spoza oblúka poslal do koša osem. V ďalšom priebehu síce Loveova strelecká muška ochabla, no na palubovke ho zastúpili spoluhráči. Najvýraznejšie LeBron James, ktorý zaznamenal 44. triple-double v kariére.

"Bola to veľká zábava, najmä keď som videl reakcie svojich spoluhráčov. Po zápase za mnou prišli a zagratulovali mi. Nevedel som o tom, koľko bodov tvorí rekord NBA v prvej štvrtine a ako bízko k nemu som. Bola to zábava, ale už je to za nami. Užili sme si dnešnú noc, vďakyvzdanie, no už v piatok máme ďalší zápas," povedal na oficiálnom webe NBA Love.

Warriors zdolali Lakers

Ďalší duel s vysokou bodovou produkciou odohrali Golden State s Los Angeles Lakers. Warriors triumfovali obrovským rozdielom 149:106, pričom do rozhodujúceho náskoku sa dostali počas prvých dvoch štvrtín.

V prvej zdolali Lakers o 15 bodov, po druhej zvýšili priebežný rozdiel na 31. Dielo dokonali v záverečnom dejstve, ktoré vyhrali opäť jednoznačne 43:28.

Elitný rozohrávač Stephen Cury premenil 7 z 12 trojkových pokusov a nazbieral dovedna 31 bodov. O tri menej si pripísal Kevin Durant.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok