Slovan nevyužil šancu, podľahol aj Dinamu Minsk

TA3 TASR SITA
19.11.2016 20:14

Hokejisti Slovana Bratislava podľahli v sobotňajšom zápase KHL Dinamu Minsk 1:2. V tabuľke Západnej konferencie síce zotrvali na 12. priečke, no výraznejšie stratili kontakt s prvou osmičkou. Po sobote majú na ôsmy Jokerit Helsinki už deväťbodové manko.

Slovan nevyužil šancu, podľahol aj Dinamu Minsk
SITA/Marek Mrviš

Zverenci trénera Miloša Říhu zakončili tohtotýždňovú domácu sériu s bilanciou jedno víťazstvo, dve prehry. V zápasovom kolotoči budú pokračovať na trojzápasovom tripe - v utorok o 17.30 h na ľade HC Soči, vo štvrtok (17.00 h) proti Torpedu Nižnij Novgorod a v sobotu o 15.00 so Spartakom Moskva.

img-1126_0a000002-a3d6-2954.jpg

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Góly: 12. Chipchura (Meszároš, Novák) - 5. Ellison (Ambrozejčik, Drozd), 24. Stepanov (Ellison, Materuchin). Rozhodovali: Ansons, Gamalej - Šalagin, Šišlo, vylúčení: 4:6 na 2 min. navyše Komarov (Dinamo Minsk) 10 min. za napadnutie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Zostavy:

Slovan Bratislava: Brust - Novák, Meszároš, Švarný, Plastino, Bačík, Ďaloga, Rosandič - Cheechoo, Chipchura, Hlinka - Kopecký, Jeglič, Smoleňák - Vopelka, Zigo, Valský - Šťastný, Lušňák, Musatov
Dinamo Minsk: Scrivens - Pavlovič, Chenkeľ, Korobov, Gragnani, Lisovec, Kazakevič, Šinkevič - Stepanov, Kulakov, Karaban - Komarov, Kovyršin, Klinkhammer - Ambrozejčik, Ellison, Kitarov - Materuchin, Stas, Drozd.

Priebeh zápasu:

Slovan síce otvoril prvú tretinu aktívnym napádaním, no Dinamo jeho snahu veľmi rýchlo otupilo. Lepším pohybom prebralo hernú iniciatívu a v 5. minúte išlo do vedenia. Švarnému sa za bránkou zamotal puk pomedzi korčule, Drozd s Ambrozejčikom ho vybojovali pre Ellisona, ktorý zakončil ukážkovo pod hornú žŕdku. Nastavajúce minúty patrili bieloruskému mužstvu.

Ďalšími údermi mohli domácich položiť Kulakov či Drozd, no Brusta neprekonali a Dinamo prišlo o prevahu i náskok. V 12. minúte vymyslel Novák prihrávku naslepo z rohu klziska cez pásmo na Meszároša, ktorý si naviedol puk na os a jeho strelu švihom tečoval za Scrivensa Chipchura. Ešte chvíľu po góle Slovanu patril ľad, ale potom sa Dinamo otriaslo a prvú tretinu opäť dohralo v aktívnejšom prevedení.

V rovnakom duchu otvorilo aj druhé dejstvo, v ktorom ho dostali do tempa dve presilovky. Prvú, rozdelenú prestávkou, ešte hostia nevyužili, no Plastina už vyhnali z trestnej lavice po 64 sekundách. Postaral sa o tom Stepanov, ktorý z ostrého uhla prestrelil Brustovu lapačku. Ďalšie minúty priniesli len málo záživného hokeja. Hra sa zmenila na boj a hoci Slovan oproti prvej tretine zvýšil streleckú produkciu, súpera v počte gólov nevyrovnal. "Belasým" stále chýbala iskra a v niektorých momentoch aj pokoj na hokejkách či presnosť.

V úvodnej polovici tretej tretiny to Slovan viackrát strelecky skúsil, predovšetkým príklepmi od modrej, ale Scrivensa prakticky výrazne neohrozil. Dinamo naopak hralo, čo potrebovalo - smerom dopredu zahrozilo len zriedkavo, no o to nebezpečnejšie. V 49. minúte to názorne predviedol Karaban, ale bez úspechu.

Slovanu sa nedala uprieť snaha a vďaka trom presilovkám ani výrazná aktivita v útočnom pásme, abentovala len efektivita. V záverečnej hre bez Brusta spálil obrovskú možnosť na vyrovnanie Cheechoo, keď netrafil odkrytú bránku. Aj preto Dinamo vydrelo v Bratislave cenné tri body.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok