Obama spomínal na najhoršie momenty, neboli to útoky teroristov

TA3 ČTK
18.11.2016 00:31

Najhorším momentom počas ôsmich rokov, keď bol Barack Obama vo funkcii amerického prezidenta, bol masaker na základnej škole v Newtowne, pri ktorom zomrelo 20 detí a šesť pedagógov. Obama to povedal v rozhovore s nemeckou verejnoprávnou televíziou ARD a magazínom Spiegel.

Obama spomínal na najhoršie momenty, neboli to útoky teroristov
SITA/AP

"Myslím, že okamihy, ktoré pre mňa boli najhoršie, nie sú spojené len s ťažkými teroristickými útokmi, ale s masakrami," uviedol Obama, ktorý je teraz na návšteve Nemecka.

"Možno si ešte pamätáte na masaker na základnej škole Sandy Hook, pri ktorom zmätený mladý muž zastrelil 20 šesťročných detí. Musel som sa potom len o dva dni neskôr stretnúť s rodičmi, ktorí prišli o svoje deti. Ich bolesť prakticky nie je možné vyjadriť slovami. bude ma vždy ťažiť," povedal americký prezident k udalosti z konca roka 2012.

Obama, počas ktorého funkčného obdobia v USA bolo spáchaných veľa masakrov strelnou zbraňou, sa síce snažil sprísniť zákony týkajúce sa držania zbraní, ale aj kvôli odporu republikánov v Kongrese zásadného posunu nedosiahol. Jeho nástupca Donald Trump, ktorý sa úradu ujme v januári, žiadne podobné kroky nechystá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok