Opica na podpätkoch? Urážka Obamovej ženy sa starostke vypomstila

TA3 ČTK
16.11.2016 10:50

Starostka malého amerického mesta v Západnej Virgínii rezignovala po tom, čo sa na ňu zvalila vlna kritiky za kladnú reakciu na príspevok na Facebooku. Ten urážal prvú dámu Michelle Obamovú. Manželku dosluhujúceho amerického prezidenta v ňom iná užívateľka označila za "opicu na podpätkoch".

Opica na podpätkoch? Urážka Obamovej ženy sa starostke vypomstila
facebook.com/Beverly Whaling

Beverly Whalingovej, starostke mestečka Clay, ktoré má len okolo päťsto obyvateľov, sa stal osudným komentár k príspevku Pamely Taylorovej, ktorá je riaditeľkou neziskovej rozvojovej agentúry okresu Clay. Taylorová po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta napísala s odkazom na jeho ženu Melaniu, že bude "osviežujúce mať v Bielom dome elegantnú, krásnu a dôstojnú prvú dámu". "Už ma nebaví pozerať sa na tú opicu na podpätkoch," dodala.

looks-like_0a000002-2ac0-6747.jpg

Starostka Whalingová komentovala vyjadrenie slovami: "Zlepšila si mi náladu, Pam." Za to sa na ňu zniesla vlna kritiky, ktorú si všimli aj mnohé zahraničné médiá. Whalingová nakoniec pod tlakom rezignovala na svoj úrad, čo požadovala okrem iného aj internetová petícia so 150.000 podpismi.

Zároveň však komunálna politička zdôraznila, že nie je rasistka a zlepšenie nálady popisované v komentári zapríčinila zmena v Bielom dome, nie urážka súčasnej prvej dámy. Podľa agentúry AP už na svoju funkciu rezignovala aj autorka pôvodného príspevku Taylorová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok