Merkelová nekončí. Bude bojovať za liberalizmus, prezradil kolega

TA3 ČTK
16.11.2016 09:35

Angela Merkelová bude budúci rok znovu kandidovať na nemeckú kancelárku, informoval o tom jej stranícky kolega a šéf zahraničného výboru Spolkového snemu Norbert Röttgen. Podobných tvrdení o Merkelovej kandidatúre pribúda. Merkelová však zatiaľ nič oficiálne nepotvrdila.

"Bude sa uchádzať o post kancelárky," vyhlásil vo vysielaní CNN Röttgen. "Je absolútne odhodlaná, ochotná a pripravená prispieť k posilňovaniu medzinárodného liberálneho poriadku," podotkol tiež politik Kresťanskodemokratickej únie.

Kancelárka, ktorú denník The New York Times nedávno označil za poslednú obhajkyňu západných liberálnych hodnôt, je podľa Röttgena základným kameňom takého poňatie sveta. Nie je však podľa neho možné spoliehať sa na jediného človeka, prispieť musia aj politici ďalších krajín, vrátane tých v Spojených štátoch.

Vedenie CDU na Röttgenove slová zareagovalo vyhlásením, že Merkelová svoje rozhodnutie oznámi, až príde čas. Pozorovatelia nemeckej politiky sa nazdávajú, že sa to môže stať na straníckom zjazde začiatkom decembra, ale pokojne tiež až začiatkom budúceho roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok