Rusi začali veľkú ofenzívu, zapojili aj jedinú lietadlovú loď

TA3 TASR
15.11.2016 15:57

Rusko začalo veľkú ofenzívu proti extrémistickým militantným skupinám v sýrskych provinciách Idlib a Homs. Informoval o tom v Moskve ruský minister obrany Sergej Šojgu.

Rusi začali veľkú ofenzívu, zapojili aj jedinú lietadlovú loď
SITA/AP

Útočia na továrne

Agentúra Interfax citovala z vyhlásenia Šojgu, ktorý dodal, že terčom mohutnej operácie ruských síl sú pozície extrémistických organizácií Islamský štát a Front an-Nusra v provinciách Idlib a Homs.

Na porade velenia ruskej armády s ruským prezidentom Vladimirom Putin Šojgu súčasne informoval, že prvýkrát v dejinách ruských ozbrojených síl do bojovej operácie zasiahla aj vojnová loď Admiral Kuznecov, z ktorej paluby štartovali lietadlá Su-33. Šojgu spresnil, že ruské sily momentálne útočia v Sýrii na továrne, kde "teroristi" vyrábajú bojové otravné látky.

Bojové otravné látky

Ruský minister zdôraznil, že "nejde o dielne, ale o továrne, kde sa vyrábajú prostriedky hromadného ničenia obyvateľstva". Dodal, že ide o veľmi dobre zorganizované výrobné zariadenia, a "práve preto sa na tieto ciele útočí".

Pripomenul, že Rusko pred časom vyslalo do Sýrie skupinu odborníkov zo špecializovaných druhov vojsk, ktorí majú zistiť, aké otravné látky "sýrski teroristi" používajú. Podľa Šojgu boli za posledný týždeň bojové otravné látky v Sýrii použité dvakrát: v prvom prípade bolo následne hospitalizovaných 27 ľudí a traja zomreli; v druhom prípade bolo postihnutých 30 vojakov sýrskej armády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok