Gombos postúpil prvýkrát do finále dvojhry, čaká ho Copil

TA3 TASR
12.11.2016 18:02

Slovenský tenista Norbert Gombos sa prvýkrát v kariére prebojoval do finále dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open.

V druhom semifinále si v bratislavskom NTC poradil s Ukrajincom Sergijom Stachovským 6:4, 7:6 (4). V dueli o štvrtý titul na ATP Challenger Tour nastúpi v nedeľu o 14.00 h proti Rumunovi Mariusovi Copilovi. Finálovému súperovi sa pokúsi odplatiť vlaňajšiu prehru z daviscupového súboja na antuke v Konstanci.

Gombos sa môže stať šiestym slovenským singlovým šampiónom na bratislavskom challengeri po Karolovi Kučerovi, Dominikovi Hrbatom, Michalovi Mertiňákovi, Lukášovi Lackovi a Martinovi Kližanovi. Zverenec trénera Ladislava Simona má už teraz istú prémiu 7200 eur a 65 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Zápas medzi Gombosom a Stachovským mal zaujímavý náboj, Ukrajinec totiž v minulosti niekoľko rokov žil a trénoval v Bratislave. Slovenský daviscupový reprezentant po víťaznom bekhendovom returne hneď v úvodnom geme prelomil podanie súpera a výhodu brejku pretavil v zisk prvého setu. Gombos výborne podával, mal navrch aj pri dlhších výmenách od základnej čiary. V druhom sete si obaja hráči držali servis a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom slávil úspech Gombos.

dvojhra - semifinále
Norbert GOMBOS (SR) - Sergij Stachovskij (Ukr.) 6:4, 7:6 (4).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok