Peter Sagan 3. v špurte 3. etapy na Tirreno - Adriatico

SITA
9.3.2012 21:46

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale predviedol svoje šprintérske schopnosti aj v piatkovej 3. etape pretekov ProTour Tirreno - Adriatico z Indicatore do Terni (178 km), v ktorej finišoval na 3. mieste.

Peter Sagan 3. v špurte 3. etapy na Tirreno - Adriatico
SITA

Sagan sa na tomto podujatí premiérovo postavil na stupne pre najlepších, vo štvrtok skončil tesne za nimi na štvrtej priečke. Víťazom piatkovej etapy sa stal Nór Edvald Boasson Hagen z formácie Sky, ktorý v cieľovom špurte nadviazal na úspech svojho tímového kolegu Marka Cavendisha z predchádzajúceho dňa. Na 2. mieste finišoval Nemec André Greipel.

Modrý dres lídra pretekov si udržal Austrálčan Matthew Harley Goss, ktorý finišoval na 6. mieste. Umiestnenie Petra Velitsa a ani celkové poradie oboch slovenských cyklistov zatiaľ nie sú známe.

Hrdinom dňa bol Talian Filippo Savini z tímu Colnago-CSF Inox, ktorý unikol hneď po štarte a pelotón ho dostihol asi 30 km pred cieľom. Opäť sa rozhodovalo v hromadnom špurte, v ktorom to na dlažobných kockách mal dobre rozohrané predovšetkým Tyler Farrar. Napokon 100 m pred cieľom o náskok prišiel a musel sa uspokojiť so 4. miestom. Dramatický špurt patril Boassonovi Hagenovi.

"Som na seba znova nahnevaný. Celý tím išiel na mňa, perfektne sme pracovali. Chlapci mi pomáhali, v posledných metroch výdatne Daniel Oss, veľmi sme túžili po víťazstve. Žiaľ, ani dnes mi to nevyšlo, v závere bolo veľa zákrut a dojazd na kamenných kockách. Bol som na dobrej pozícii, ale v záverečnom špurte som nedokázal predbehnúť Greipela a Hagena. Škrie ma to, pretože som mal na to, aby som to dal. Verím, že to ešte odčiním," povedal po etape Peter Sagan.

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico:

3. etapa (Indicatore - Terni, 178 km): 1. Edvald Boasson Hagen (Nór.) Sky 4:45:31 h, 2. André Greipel (Nem.) Lotto Belisol, 3. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 4. Tyler Farrar (USA) Garmin-Cervelo, 5. Manuel Belletti (Tal.) AG2R La Mondiale, 6. Matthew Harley Goss (Aus.) GreenEdge všetci čas ako víťaz.

Poradie po 3. etape: 1. Matthew Harley Goss (Aus.) GreenEdge 11:36:44 h, 2. Stuart O´Grady (Aus.) GreenEdge, 3. Cameron Meyer (Aus.) GreenEdge, 4. Sebastian Langevelt (Hol.) GreenEdge všetci +3 s, 5. Tyler Farrar (USA) Garmin, 6. Edvald Boasson Hagen (Nór.) Sky obaja +13

Komentár Petra Sagana sprostredkoval jeho manažér Jozef Korbel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok