Polícia obvinila zadržaného väzňa, ktorý sa pokúsil o útek

TA3 TASR
9.11.2016 19:06

Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil 21-ročného Igora H. z Rimavskej Soboty, ktorý je v súčasnosti vo výkone trestu odňatia slobody a v utorok 8. novembra ušiel do Maďarska, z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Andrea Petrovičová.

„Obvinený muž bol na vyšetrení v diagnostickom centre v Rimavskej Sobote. Po vyšetrení po 10.00 h bol umiestnený na zadné sedadlo služobného motorového vozidla. Počkal, pokiaľ si sprevádzajúci strážnik sadol za volant a keď naštartoval motorové vozidlo, otvoril zadné dvere a so slovami 'už sa nevrátim' z vozidla vystúpil a unikol po Dobšinského ulici, kde sa stratil medzi bytovými domami,“ priblížila hovorkyňa.

Následne nasadol do osobného motorového vozidla Audi A4 a pokračoval v úteku. „O 10.47 h volala na linku tiesňového volania občianka, ktorá oznámila pohyb podozrivej osoby, o ktorej mala vedomosť, že by sa mala nachádzať vo výkone trestu,“ dodala Petrovičová, podľa ktorej bolo na škodu veci, že útek väzňa nebol ihneď oznámený z ústavu na výkon trestu odňatia slobody. „Obvinený tak získal časový náskok, ktorý sťažoval jeho zadržanie,“ vysvetlila.

Podozrivé vozidlo spozorovala hliadka Obvodného oddelenia PZ v Rimavskej Seči, ktorá ho začala prenasledovať „Napriek výzvam na zastavenie muž pokračoval v bezohľadnej jazde a unikol až na územie Maďarska, do mesta Ózd, kde bol vo večerných hodinách zadržaný,“ uviedla hovorkyňa s tým, že Igor H. bude vydaný na územie Slovenskej republiky v zmysle platných dohôd medzi obidvoma štátmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok