Trump si obľúbil Twitter. Urážal na ňom kolegov, súperov aj iné krajiny

TA3
9.11.2016 00:05

Donald Trump miluje pozornosť, svoj názor prezentuje nielen na tlačových besedách, televíznych diskusiách, ale aj na sociálnych sieťach. Niekoľkokrát za deň s chuťou komentuje nielen politických sokov, ale vlastne všetko, čo ho zaujme.

Trump si obľúbil Twitter. Urážal na ňom kolegov, súperov aj iné krajiny
SITA/AP

282 urazených

V New York Times si posvietili na Trumpovu aktivitu na sociálnych sieťach. Miliardár a prezidentský kandidát je veľmi aktívnym užívateľom hlavne Twitteru. Komentuje na ňom takmer všetko. Editori New York Times sa pochválili, že prečítali naozaj všetky jeho statusy, odkedy ohlásil svoju kandidatúru. Výsledkom je zoznam 282 ľudí, miest a vecí, ktoré Trump na Twitteri urazil.

Samozrejme, do tohto nemalého zoznamu patria aj samotné noviny NY Times. Obvinil ich napríklad z toho, že píšu to, čo chcú aj bez zdrojov, ktoré si vymyslia na ceste k článku.

Tvrdé slová použil republikánsky kandidát aj na iné veľké americké médiá. CNN považuje za predpojatú televíziu a teší sa z jej klesajúceho ratingu. Za najhorších redaktorov zase označil tých z agentúry AP.

Obľúbenú šou Saturday Night Live, kde herec Alec Baldwin s blonďavou parochňou ironizuje Trumpa, považuje zase za nudnú.

television-snl-trump-8ce29239e41647128ea9ffe76156c628_0a000002-c238-2b4b.jpeg

Hlupáci v politike

Z politikov sa mu nepáči jeho sokyňa Hillary Clintonová, ale ani ostatní demokrati. Na jej manžela Billa Clintona zaútočil s tým, že je obťažovateľom žien, demokratický kandidát na viceprezidenta Tim Kaine je zas údajne "vlastnený bankami".

Z republikánskych politikov má najviac v zuboch Johna McCaina. Okrem toho, že ho označil za hlupáka v politike, naznačil, že mu to ani veľmi nešlo na námornej akadémii. Výrazne negatívny názor má aj na Paula Ryana, predsedu Snemovne reprezentantov. Je pre neho slaboch a nelojálny politik.

Ako možný budúci prezident USA by musel často prichádzať do kontaktu so zahraničnými štátnikmi. Jeho Twitter však svedčí o tom, že doteraz sa vo svojej kritike cudzincov a cudzích štátov veľmi nekrotil. Na sociálnej sieti sa už obul do Číny, Nemecka, Iránu, Mexika, Saudskej Arábie, ale aj do Británie.

Nudné a preceňované

Trump pri označovaní protivníkov často používa nálepku „veľmi nudné“ alebo „preceňované“. V tejto kategórii sa ocitlo finále amerického futbalu Super Bowl, ale aj prejav Georga W. Busha, diskusie na CNN, stĺpčekári NY Times, herec Samuel L. Jacksono, komik John Oliver, noviny Washington Post a aj televízna debata z opačného názorového tábora.

Za preceňovaného označil napríklad republikánskeho senátora a rivala v primárkach Marca Rubia, ale aj Billa Clintona.

Jednoznačne najviac pozornosti si v súvislosti s touto kategóriou vyslúžila moderátorka Fox News Megyn Kelly. Slová na adresu Kelly viackrát vzbudili veľkú pozornosť. Trump po tvrdej diskusii s moderátorkou o téme žien provokoval. "Bolo poznať, ako jej krv tečie z očí, ako jej krv tečie – viete odkiaľ," komentoval moderátorku. Jeho slová spôsobili škandál a mnohí ich vykladali ako narážku na menštruáciu, Trump však nezmiernil tón a tvrdil, že ide o neškodnú poznámku.

Celý zoznam Trumpových tweetov presne rozdelený podľa predmetu záujmu si môžete pozrieť na webstránke New York Times.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok