Slovenskí hokejisti vyhrali Nemecký pohár, podarilo sa im to štvrtýkrát

TA3 SITA
6.11.2016 15:23

Slovenskí hokejisti sa po štvrtý raz v histórii stali víťazmi Nemeckého pohára. V 27. ročníku tradičného merania síl hokejistov štyroch krajín v Augsburgu Slováci vyhrali všetky tri zápasy, keď postupne zdolali domácich Nemcov (3:1), Kanaďanov a Švajčiarov (4:1).

Nedeľňajší duel s reprezentantmi Švajčiarska rozhodli Slováci dvoma gólmi v záverečnej tretine. Od 16. min viedli zverenci Zdena Cígera zásluhou Lukáša Cingeľa, ktorý sa presadil v oslabení. V 42. min po chybe slovenskej obrany vyrovnal Lino Martschini, ale víťaznú definitívu pre Slovensko stanovili gólmi Michal Čajkovský a Marcel Haščák. V samom závere pri švajčiarskej power-play Haščák ešte raz poľahky skóroval do prázdnej bránky.

V slovenskej bránke sa v nedeľu prvýkrát na turnaji predstavil Ján Laco a pripísal si 23 zákrokov. Stal sa aj najlepším slovenským hráčom v stretnutí. Na súpiske okrem chorého brankára Júliusa Hudáčka chýbal skúsený obranca Dominik Graňák. Nemecký pohár vyvrcholí od 16.30 h súbojom Nemecko - Kanada. 

Nemecký pohár 2016 - nedeľňajší výsledok:

Švajčiarsko - Slovensko 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Góly: 42. Martschini - 16. Cingeľ (Gernát), 44. Čajkovský (Kudrna), 51. Marcel Haščák (Cingeľ), 59. Marcel Haščák (Gernát)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok