Bratislavské letisko možno spustí letecké linky do nových destinácií

TA3 TASR
5.11.2016 15:35

Z bratislavského Letiska Milana R. Štefánika by sa mohlo lietať do Teheránu v Iráne a do Bejrútu v Libanone. O tieto dve nové letecké linky sa momentálne letisko podľa jeho šéfa Ivana Trhlíka usiluje.

Bratislavské letisko možno spustí letecké linky do nových destinácií
SITA/Diana Černáková

Z Bratislavy by sa mohlo lietať do Teheránu a Bejrútu. Nové letecké linky by sa mohli spustiť v priebehu budúceho roka. "Je možné, že Bejrút ešte tento rok," uviedol Trhlík.

Keďže ide o linky, ktoré budú prevádzkovať letecké spoločnosti, ktoré doteraz do Európy nelietali, chýbajú im niektoré technické povolenia, ktoré vyžaduje Európska agentúra pre bezpečnosť. "Tak na tom spoločne pracujeme a verím, že po získaní týchto certifikátov už nič nebude brániť tomu, aby začali lietať," opísal Trhlík.

Bratislavské letisko pritom tento týždeň spustilo tri nové letecké linky - do srbského mesta Niš, na letisko Eilat-Ovda v Izraeli a na letisko Leeds-Bradford vo Veľkej Británii. Zároveň je od 17. decembra ohlásený štart nového spojenia do Kyjeva na Ukrajine a na rok 2017 sú už naplánované aj dve ďalšie linky. Prvou je spojenie do Tuzly v Bosne a Hercegovine, ktoré sa má spustiť od 27. marca a od 30. júna sa pridá aj linka do poľskej Varšavy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok