Víťazný vstup Slovákov, poradili si s Nemcami

TA3 SITA TASR
4.11.2016 22:50

Hokejisti Slovenska v piatok výborne vstúpili do Nemeckého pohára v Augsburgu. Zverenci trénera Zdena Cígera vo svojom prvom zápase na turnaji zdolali domácu reprezentáciu 3:1.

O góly hostí sa postarali obranca Michal Čajkovský a útočníci Vladimír Dravecký s Tomášom Hrnkom. Za najlepšieho hráča výberu SR vyhlásili brankára Jaroslava Janusa, ktorý predviedol spoľahlivý výkon a zneškodnil 29 striel. Slováci budú v sobotu od 16.00 h čeliť Kanaďanom, ktorí v úvodnom dueli zdolali Švajčiarov 3:0.

Nemecký pohár - 1. deň:

Nemecko - Slovensko 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Góly: 59. Krämmer (Oppenheimer, Fauser) - 34. Čajkovský (Haščák, Mikuš), 52. Dravecký (Mikuš, Graňák), 60. Hrnka (Skokan) .Rozhodovali: Hunnius (Nem.), Šír (ČR) - Merten, Roth (obaja Nem.), vylúčení: 3:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 4035 divákov
Zostavy:
Nemecko: Brückmann - Krueger, Abeltshauser, Kohl, Krupp, Nowak, Brandt, Müller - Schütz, Hospelt, Gogulla - Pföderl, Fauser, Krämmer - Flaake, Kastner, Ehliz - Oppenheimer, Uvira, Pietta
Slovensko: Janus – Čajkovský, Mikuš, Graňák, Gernát, Čerešňák, Jánošík, Šedivý, Trška – Dravecký, Cingel, Haščák – Hrnka, Suja, Skokan – Kudrna, Češík, Matoušek – Macík, Bortňák, B. Mráz.

Priebeh zápasu:

Jaroslav Janus sa po dva a pol roku postavil do bránky v reprezentačnom drese a výborný výkon podčiarkol viacerými kľúčovými zákrokmi už v prvej tretine. Keďže Nemci dostali v útočnom pásme priveľa priestoru na manévrovanie, po úvodnej "oťukávačke" si vytvorili niekoľko dobrých príležitostí. Pred Janusom sa nepresadili Uvira ani Oppenheimer, následne spálil čistú príležitosť z osi Pföderl a slovenský brankár vychytal v dorážke aj Schütza.

Cígerovi zverenci ukázali lepšie momenty v úvodných desiatich minútach. Prvú ponúknutú presilovku napriek výraznej streleckej produkcii nevyužili, ale v ďalšej prevahe, ktorú im prehnanou útočnou aktivitou darovali domáci, už Brückmanna neohrozili.

V úvode druhej tretiny si dali Slováci na nemecké výpady väčší pozor, no v jej ďalšom priebehu sa nevyhli obrovským individuálnym zaváhaniam, ktoré zahasil až Janus. Na druhej strane sa dostali do šancí len po ojedinelých brejkoch. V 25. minúte ešte duo Skokan - Graňák nepretavilo do gólu prečíslenie troch proti dvom, no o deväť minút sa so šťastím ujala Čajkovského strela švihom.

Brückmann síce jeho pokus vyrazil nad seba, no padajúci puk na jeho smolu zapadol do siete. Domácim o niekoľko minút ponúkol vyrovnanie zlou rozohrávkou Graňák, ale Kastner s prispením Sujovho faulu zozadu neskóroval.
Tretia tretina mala zo slovenskej strany vyložene taktický charakter.

Cígerovi zverenci úspešne bránili stredné pásmo, a hoci sa nevyhli ďalším dvom hrúbkam pri vyvážaní puku spoza vlastnej bránky, o tesný náskok neprišli. V 52. minúte ho vďaka gólovej dorážke Draveckého dokonca zvýšili, no nulu na konte napokon neudržali. Sto sekúnd pred koncom znížil so šťastím Krämmer, čo po krátkej konzultácii potvrdil aj videorozhodca. V záverečnej hre bez brankára už Nemci neskórovali, naopak na konečných 3:1 upravil do prázdnej bránky Hrnka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok