Pri požiari v Dúbravke zahynula mladá žena, ďalších hospitalizovali

TA3 TASR
4.11.2016 06:49

Vyše 20 hasičov zasahovalo v bratislavskej Dúbravke proti ohňu, ktorý sa rozšíril v jednej z bytoviek. Požiar si vyžiadal život 20-ročnej ženy, ďalších ľudí s popáleninami či intoxikáciou museli hospitalizovať v nemocniciach.

Dvaja sú vo vážnom stave

Po nočnom požiari v bytovom dome na Ulici Ľuda Zúbka v bratislavskej Dúbravke, pri ktorom zomrela jedna osoba, muselo byť ďalších sedem ľudí hospitalizovaných v nemocnici. Dvaja z nich sú vo vážnom stave, informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová.

byt-v-dubravke_0a000002-52f2-cdc2.jpg

"Dôvodom hospitalizácie boli popáleniny, v niektorých prípadoch i intoxikácia splodinami,“ uviedla hovorkyňa s tým, že dvoch pacientov prijali na Kramároch, dvoch v nemocnici v Starom Meste, ďalších dvoch v Ružinove a jeden pacient je hospitalizovaný v nemocnici na Antolskej ulici v Petržalke. 

"Pri hasení požiaru bolo na chodbe jedného z poschodí obytného domu nájdené telo 20-ročnej ženy bez známok života," konkretizoval bratislavský krajsky policajný hovorca Michal Szeiff.

Miesto prišla obhliadnuť polícia

Vo štvrtok v noci zasahovalo v Dúbravke 23 hasičov. Podľa informácií Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru v Bratislave vznikol požiar v byte na treťom podlaží, cez vchodové dvere sa rozšíril na chodbu, pričom došlo k silnému zadymeniu spoločných priestorov schodiska od tretieho až po ôsme podlažie.

"Pri požiari sa zranilo päť osôb, jeden človek zomrel," potvrdila Farkasová. Obyvateľov bytového domu hasiči evakuovali, v prípade potreby poskytli prvotné ošetrenie. Po zlikvidovaní požiaru zadymené priestory odvetrali a miesto prekontrolovali.     

Tých, ktorých zdravotný stav si nevyžiadal hospitalizáciu, prichýlila mestská časť v priestoroch dúbravského domu kultúry. Okrem provizórneho nocľahu im poskytla aj občerstvenie. "Samozrejme, podľa toho, ako sa situácia vyvinie, sme pripravení sa aspoň takýmto spôsobom o našich obyvateľov postarať aj v ďalších hodinách, resp. dňoch," uviedla hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. Podľa jej informácií je na mieste požiaru v súčasnosti polícia, ktorá vykonáva obhliadku.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok