Trumpová: Donald je dojatý utrpením obyčajných Američanov

TA3 TASR
4.11.2016 00:19

Melanie Trumpová v prejave uviedla, že jej manžel, republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump, je dojatý utrpením obyčajných Američanov a chce pomôcť vyriešiť problémy krajiny.

Trumpová: Donald je dojatý utrpením obyčajných Američanov
SITA/AP

Vráťme Amerike jej veľkosť

Trumpová vo svojich prvých vyjadreniach od júlového zjazdu Republikánskej strany, keď vo svojom príhovore použila pasáže od terajšej prvej dámy Michelle Obamovej, vykreslila manželovo úsilie o prezidentský úrad ako "posun vpred".

""Vráťme Amerike jej veľkosť" nie je len nejaké heslo. Mal to v srdci odo dňa, keď som ho spoznala," povedala na predvolebnom zhromaždení neďaleko Filadelfie v štáte Pensylvánia, kde opisovala manželovu skľúčenosť, keď videl zatváranie tovární a trápenie zamestnancov. Jej slová citovali tlačové agentúry DPA a AP.

Trumpová v dnešnom prejave uviedla, že ak sa stane prvou dámou, bude vystupovať ako obhajkyňa detí trpiacich šikanovaním na internete a žien žijúcich v chudobe.

"Naša kultúra skĺzla do prílišnej podlosti a prílišnej krutosti, predovšetkým voči deťom a tínedžerom," vyhlásila Trumpova manželka, ktorá len zriedkavo vystupuje na verejnosti v rámci manželovej predvolebnej kampane. Povedala, že je "absolútne neprípustné", aby boli deti na internete anonymne zosmiešňované, šikanované a napádané.

Ciele vs. realita

Ciele Trumpovej kontrastujú s výčitkami voči jej manželovi, že používa sieť Twitter na urážanie ľudí. Trumpová zdôraznila: "Musíme nájsť lepší spôsob, ako sa spolu rozprávať, ako jeden s druhým nesúhlasiť, ako si vyjadrovať úctu."

Manželka republikánskeho kandidáta v príhovore spomenula aj svoj príbeh prisťahovalkyne. Uviedla, že keď vyrastala v rodnom Slovinsku, "Amerika bola slovom pre slobodu a príležitosť". Svoje rozhodnutie presťahovať sa do USA a potom aj získanie občianstva označila za "najväčšiu výhodu na svete".

Rečníčku uviedla pred publikum manželka Trumpovho kandidáta na viceprezidenta Karen Penceová, ktorá pochválila Trumpovú ako "úžasnú" a "silnú" ženu. "Viem, že Amerika sa do nej zamiluje tak veľmi, ako ona miluje americký ľud," dodala Penceová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok