Trenčania uspeli vo veľkom tendri na opravu vrtuľníkov NATO

TA3 TASR
3.11.2016 11:43

Slovenská spoločnosť Letecké opravovne Trenčín uspela v tendri servisnej agentúry NATO na opravu vrtuľníkov, ktoré sú nasadzované v Afganistane.

Prvé tri vrtuľníky Mi-17, ktoré budú opravovať v Leteckých opravovniach Trenčín, sú už na Slovensku. Potvrdilo to ministerstvo obrany. LOT získali kontrakt pre Severoatlantickú alianciu na opravu vrtuľníkov nasadených v Afganistane. "Ide o jednu z najväčších zákaziek v histórii našich leteckých opravovní. Úspechom je však nielen to, že sme obstáli v konkurencii špičkových svetových podnikov, ale aj to, že týmto spôsobom zabezpečíme prácu pre ľudí v trenčianskom regióne na niekoľko ďalších rokov," uviedol minister obrany Peter Gajdoš.

LOT, ktoré patria pod ministerstvo obrany, získali zákazku v medzinárodnom tendri agentúry NATO - Support and Procurement Agency, kde obstála v konkurencii iných svetových spoločností. "Vzhľadom na podmienky tendra a režim uzatvorenej zmluvy nie je v tejto chvíli možné poskytnúť viac informácií. O priebehu realizácie zákazky bude rezort obrany informovať v najbližších týždňoch," dodalo ministerstvo.

Vrtuľníky z Afganistanu doviezlo na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave dnes na poludnie lietadlo AN-124. Vrtuľníky Mi-17 budú v najbližších hodinách pozemnou prepravou transportované z bratislavského letiska priamo do Leteckých opravovní v Trenčíne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok