Po 108 rokoch sa stal klub z Chicaga svetovým šampiónom v bejzbale

TA3 SITA
3.11.2016 10:36

Bejzbaloví králi sú z Chicaga, stali sa nimi hráči doteraz o niečo menej úspešného klubu Cubs, ktorý na titul v MLB čakal dlhých 108 rokov. V rozhodujúcej siedmej partii Svetovej série zvíťazili Cubs v Clevelande 8:7 po 10. zmene a 4:3 celkovo.

Obrat na ihrisku súpera

Po štyroch zápasoch Cubs pritom zaostávali 1:3, ale nadýchli sa k šnúre troch výhier a obrat dokonali na ihrisku súpera, čo sa naposledy podarilo v roku 1979 Pittsburghu. Iba šesť klubov MLB sa stalo šampiónom z manka 1:3.

"Stalo sa to, stalo sa to, Chicago! Dokázali sme to, sme svetoví šampióni. Nemôžem tomu uveriť," tešil sa na smútiacom Progressive Fielde hráč prvej méty Anthony Rizzo. Nechýbalo veľa a všetko mohlo byť naopak. Hostia po šiestej zmene viedli o dva body 6:3, ale indiáni v ôsmej vyrovnali zásluhou Rajaia Davisa. Rozuzlenie drámy oddialil v 10. extra zmene dážď, 17 minút sa nehralo. Viac šťastia priniesol Cubs, za ktorých zabodovali Ben Zobrist a Miguel Montero. Zobrist vlani oslavoval titul s Kansas City a tento úrok ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča finálovej série.

Siedmy zápas jesennej klasiky

Obaja finalisti sa usilovali o tretí titul, Indians o prvý po 68 rokoch, Cubs naň čakali ešte o 40 rokov dlhšie. Obrat z 1:3 naposledy vyšiel v roku 1985 Kansas City. Siedmy zápas Svetovej série sa hral 37. raz v histórii súťaže. Naposledy v ňom v roku 2014 San Francisco zdolalo Kansas City. Cubs zvládli siedmy zápas jesennej klasiky prvý raz vo svojej histórii, predchádzajúce dva pokusy im nevyšli.

"Kmeň" si zhoršil frustrujúcu bilanciu na 0:3. Ich predchádzajúca účasť vo Svetovej sérii sa v roku 1997 skončila rovnako ako teraz - domácou prehrou v stretnutí číslo 7 s Floridou Marlins. Cubs sa tretím titulom vyrovnali mestskému rivalovi White Sox.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok