Napriek novým informáciám FBI v prieskume vedie Clintonová

TA3 ČTK
3.11.2016 07:13

Hillary Clintonová si napriek novým znepokojujúcim informáciám FBI o jej elektronickej pošte udržiava prakticky stály náskok pred svojím súperom Donaldom Trumpom. Vyplýva to z prieskumu agentúry Reuters a spoločnosti Ipsos.

Náskok šesť percent

Demokratická kandidátka Clintonová má pred svojím republikánskym sokom Trumpom náskok šesť percent. Prieskum bol vykonaný tesne po vyhlásení šéfa FBI Jamesa Comeyho o náleze nového súboru služobných e-mailov, ktoré Clintonová posielala zo svojej súkromnej poštovej schránky v rozpore s bežnou praxou.

Comey pritom vyhlásil, že nevie, či pošta obsahuje niečo dôležité. Jeho postup vyvolal kritiku z demokratického tábora, ktorý šéfa FBI obvinil z neoprávneného zasahovania do volebnej kampane.

Rôzne výsledky z prieskumov

Podľa prieskumu Reuters / Ipsos by sa pre Clintonovú vyslovilo 45 percent osôb, ktoré sú rozhodnuté ísť k voľbám. Trumpa by podporilo 39 percent. Deň pred vyhlásením Comeyho pritom Clintonová viedla rovnako o šesť percent.

Iné prieskumy z poslednej doby signalizovali stratu voličskej podpory bývalej prvej dámy, niektoré dokonca ohlásili jednopercentný náskok Trumpa. Stredajší údaj servera ClearRealPolitics, ktorý vytvára priemer zo všetkých väčších prieskumov preferencií, hovorí o tom, že Clintonová má náskok 1,7 percenta. Minulý piatok to bolo 4,6 percenta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok