Zatkli muža podozrivého z vrážd dvoch amerických policajtov

TA3 TASR
2.11.2016 22:25

Americká polícia zatkla podozrivého z vrážd dvoch policajtov v meste Des Moines, metropole štátu Iowa, a jeho bezprostrednom okolí.

Zatýkanie po ôsmich hodinách

Zadržaný 46-ročný Scott Michael Greene sa nachádza vo väzbe, oznámila polícia prostredníctvom policajného seržanta Paula Parizeka.

Zatýkanie v okrese Dallas západne od Des Moines prebehlo bez incidentu a došlo k nemu osem hodín po vraždách, keď Greene kráčal sám po ceste, dodal Parizek. Greene má v záznamoch z minulosti potýčky s políciou, obvinenia a dokonca aj uväznenie. Bol známy tým, že chodil ozbrojený.

Poľovanie na policajtov

Oboch policajtov náhle prepadli, keď sedeli vo svojich služobných autách, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície, ktorá následne začala po páchateľovi pátrať. Prvého policajta zastrelili asi o 1.06 h miestneho času (7.06 h SEČ) v meste Urbandale pri Des Moines. Ďalšieho usmrtili pri podobnom útoku priamo v meste Des Moines, len asi o 20 minút neskôr a približne o tri kilometre ďalej.

Seržant Parizek usporiadal krátko po trestných činoch tlačovú konferenciu. Prejavil na nej rozhorčenie a uviedol, že policajti v Des Moines sú zjavne v nebezpečí. Dodal, že polícia v meste sa rozhodla zdvojnásobiť počet členov hliadok, aby posilnila ich bezpečnosť. "Niekto tu poľuje na policajtov. Dúfame, že sa nám ho podarí nájsť skôr, ako zraní kohokoľvek ďalšieho," povedal vtedy Parizek.

Neskôr sa ukázalo, že pred dvoma týždňami polícia zatkla Greenovu 66-ročnú matku za napadnutie syna. Prepustili ju na kauciu a má sa postaviť pred súd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok