Extraliga - Košice - Banská Bystrica 4:3

SITA, TA3
8.3.2012 20:54

Košičania vstúpili do druhého štvrťfinálového stretnutia lepšie ako do prvého. V obrovskej šanci sa už v 1. min ocitol Kristek, po ňom to skúšal Martin Chovan a v 4. min Bartoš. Banská Bystrica inkasovala v 5. min pri dvojnásobnej presilovke domácich, Homer prekonal Kostúra.

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - štvrťfinále Slovnaft play-off - druhý zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 4:3 (1:1, 0:1, 3:1) - stav série 2:0
Góly: 5. Homer (P. Bartoš, J. Tabaček), 42. Dravecký (Pašek), 51. Zálešák (Michal Novák), 52. Mlynarovič (Spilar, P. Bartoš) - 18. Ján Sýkora (Kristoffersson, R. Heizer), 28. Ján Sýkora (Novajovský, Kristoffersson), 60. Jabrocký (Kristoffersson, Bambúch) 
Vylúčení: 5:9, navyše M. Kokavec (Banská Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc, Müllner - Šefčík, Výleta, 4615 divákov 

Zostavy
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - Zálešák, Kristek, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Dravecký, Hvila, Pašek - Spilar, Mlynarovič, Matúš Chovan 
Banská Bystrica: Kostúr - Novajovský, M. Grman, Cebák, Brňák, Kubka, Bambúch, Beňa - Ján Sýkora, Jokila, Kristoffersson - Jabrocký, Miroslav Hlinka, Kútny - T. Hričina, R. Heizer, M. Kokavec - L. Novák, Češík, Pulliainen 

Košičania vstúpili do druhého štvrťfinálového stretnutia lepšie ako do prvého. V obrovskej šanci sa už v 1. min ocitol Kristek, po ňom to skúšal Martin Chovan a v 4. min Bartoš. Banská Bystrica inkasovala v 5. min pri dvojnásobnej presilovke domácich, Homer prekonal Kostúra. V polovici prvej tretiny mohli "oceliari" zvýšiť náskok, ale nepresadil sa Bartoš a po ňom ani Zálešák. "Barani" vyrovnali skóre z prvej vážnejšej príležitosti v 18. min, keď Hyláka prekonal Sýkora.

Hneď v úvode druhej tretiny musel banskobystrický brankár zasahovať pri Miklíkovej strele. Následne si poradil aj s pokusom Draveckého k pravej žŕdke. V 28. min nechali domáci až príliš veľa priestoru Sýkorovi, a ten dostal Banskú Bystricu do vedenia. Krátko na to nebezpečne vystrelil Hričina. Košičania mohli vyrovnať v 35. min, ale Tabaček pred Kostúrom nepochodil.

V tretej tretine sa Košičanom podaril obrat v zápase, v 42. min Pašek našiel Draveckého, a ten po sťahovačke vyrovnal na 2:2. V 51. min si Zálešák nakorčuľoval do útočného pásma a tvrdou ranou prestrelil Kostúra - 3:2. V 52. min namieril razantne do ľavého horného rohu banskobystrickej bránky Mlynarovič. Päťdesiatjeden sekúnd pred koncom tretej tretiny ešte trafil v oslabení parádne Jabrocký, ale Košičania si už ustrážili najtesnejšie víťazstvo. 

Hlasy
Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Od začiatku zápasu sme boli aktívni, vytvorili sme si tlak, ale dali sme, žiaľ, len jeden gól. Druhá tretina nám nevyšla, v tej tretej sme strelili pekné góly, stretnutie sme otočili a to rozhodlo." 

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "V prvej tretine sme mali čo robiť, aby sme ustáli tlak domácich. Dobre, že sme dostali len jeden gól. V druhej časti sa hra vyrovnala, zlepšili sme pohyb a otočili vývoj. Oslabenia v poslednej tretine nás dostávali do kolien. Po individuálnych chybách sme dostali vyrovnávajúci gól a potom aj ďalšie. Náš kontaktný gól prišiel už neskoro."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok