Rodina mala 20 rokov väzniť syna, polícia ho našla v úbohom stave

TA3 ČTK
27.10.2016 19:17

Brazílski policajti oslobodili muža, ktorého zrejme 20 rokov väznila jeho vlastná rodina. Dnes 36-ročný Armando de Andrade podľa susedov v šestnástich rokoch záhadne zmizol.

Rodina mala 20 rokov väzniť syna, polícia ho našla v úbohom stave
Twitter/SizinHaberiniz/Metrópoles/TA3

V izbe, kde ho policajti našli, bola len posteľ, špinavá toaleta a tiež reťaze. Otec muža tvrdí, že syn ešte ako tínedžer utiekol z domu a nedávno sa vrátil. Od rodiny vraj žiadal pomoc. Informoval o tom spravodajský server BBC. Policajná hliadka podvyživeného muža náhodne objavila pri protidrogovom záťahu v chudobnej štvrti mesta Guarulhos na juhovýchode Brazílie.

V dome, kde ho našli, nikto iný nebol. Nájdený nehovoril a zjavne nie je psychicky v poriadku. Podľa výpovedí miestnych obyvateľov ide o člena rodiny, ktorá v dome predtým žila. Pôvodne priateľský chlapec vraj záhadne zmizol, keď mal 16 rokov. Susedia tiež uviedli, že nevlastná matka mladíka pravidelne bila.

Nájdený sa podľa zistení polície volá Armando Bezerra de Andrade. Z domu, kde bol najskôr väznený, ho previezli do nemocnice. Otec muža pri výsluchu na policajnej stanici tvrdil, že syn z domu utiekol, keď bol v puberte. Minulý týždeň sa vraj vrátil ako drogovo závislý a požiadal rodinu, aby mu poskytla útočisko. Policajti otca nezadržali, avšak obvinili ho z trestného činu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok