Vraj sa nič nestalo, veď sa otriasol. Známy slovenský spevák po kolízii odignoroval spadnutého cyklistu, už sa vyjadril aj verejne

11.6.2024 10:59 , Aktualizované: 11.6.2024 17:57

Slovák Jakub bol svedkom nepríjemnej kolízie osobného auta a kuriéra na bicykli. Došlo k nej na križovatke v bratislavskom Starom Meste v pondelok 10. júna. Za volantom auta mal sedieť známy slovenský spevák. Jakub incident opísal na sociálnej sieti.

bicykel auto nehoda
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)

Čo sa stalo?

"Po tom, ako na semafore naskočila zelená, auto sa pohlo a vedľa neho stojaci cyklista. Došlo ku kolízii cyklistu a pravej strany Rážovho auta," opisuje kolíziu bývalý asistent poslankyne NR SR Vladimíry Marcinkovej Jakub Tomiš.

Za volantom mal sedieť Jožo Ráž, známy hudobník skupiny Elán. Z miesta zrážky odišiel bez toho, že by sa ubezpečil, či je cyklista v poriadku. Ten po kolízii spadol z bicykla na zem.

Jakub vo svojom príspevku píše, že si nedovolí tvrdiť, že to bola nehoda, avšak prístup vodiča nepovažuje za správny.

Zľahčovanie situácie

Jakub tvrdí, že sa mu správanie vodiča nepáčilo, preto ho na najbližšej križovatke dobehol, kde obaja stiahli okno a až vtedy zistil, že v aute sedí Jožo Ráž.

"To vážne ani nezastavíte, keď autom zhodíte cyklistu na zem," spýtal sa Jakub. Spevák odpovedal, že "v spätnom zrkadle videl, že sa postavil, tak nezastavoval".

Svoju myšlienku Jakub zakončil tým, že od človeka, ktorý v minulosti prežil vážnu dopravnú nehodu, by očakával ohľaduplnejšie správanie sa na cestách.

Vážna nehoda Joža Ráža

Ráž mal vážnu nehodu v roku 1999. Počas jazdy na motorke mu v centre Bratislavy nedal vodič prednosť. Po zrážke upadol na dva mesiace do kómy a z vážnych zranení sa zotavoval roky.

ta3 v súvislosti s kolíziou speváka oslovila a požiadala o vyjadrenie. Medzičasom sa však spevák vyjadril pre tvnoviny.sk.

"Jednoducho tak to bolo, že ja idem po ceste, napravo ide vedľa mňa cyklista, a keď je zelená, on náhle odbočí a drbne do mňa," uviedol pre Ráž pre TV Markíza. Spevák tvrdil, že je v incidente nevinne. Síce videl, že cyklista spadol na zem, no pokračoval v jazde, pretože usúdil, že mužovi na bicykli sa nič nestalo.

"Ja som videl, že mu nič nie je, iba sa dotkol môjho spätného zrkadla. Som strašne opatrný v tomto, lebo ja som strašne populárny," povedal na margo svojej osoby.

„Keby som bol zastavil, tak to všetci riešia, budú to rozmazávať, ja som v tom nevinne, ja som nemohol nič urobiť... Nerád tak sa ukazujem, lebo každý si chce hneď so mnou vypiť, fotiť sa chcú, podpisy," dodal.

Pozrite si reportáž o tragickej nehode vlakov v Česku.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok