NHL: Florida zdolala Edmonton. Zúročila v druhom finále streleckú prevahu

11.6.2024 07:25

Hokejisti Floridy Panthers vedú vo finálovej sérii play off NHL už 2:0 na zápasy. V noci na utorok zdolali Edmonton Oilers 4:1, keď o triumfe rozhodli tromi gólmi v záverečnej tretine. Tretí duel je na programe v noci na piatok od 2.00 SELČ.

Stanley_Cup_Oilers_Panthers_Hockey405397049665.jpg
Foto: TASR/AP

Hostia, ktorí v predošlom stretnutí neskórovali napriek 32 strelám na bránku, išli do vedenia v 12. minúte, keď obranca Mathias Ekholm zakončil únik dvoch proti jednému - 0:1. Presadil sa počas hry štyroch proti štyrom a brankár Sergej Bobrovskij inkasoval po strele medzi betóny, pričom išlo o prvú strelu na jeho bránku v zápase.

Priebeh zápasu

Florida vyrovnala v polovici druhej tretiny, keď Niko Mikkola prekvapil brankára Stuarta Skinnera - 1:1. Dôležitý moment priniesla 44. minúta, v ktorej hostia nedostali puk z vlastného pásma a Rodrigues využil chybu Evana Boucharda, po ktorej prekonal Skinnera strelou zo strednej vzdialenosti - 2:1. Ten istý útočník "panterov" sa presadil aj v presilovke v 53. minúte, keď tečoval puk po prihrávke Antona Lundella - 3:1.

"Olejári" sa pokúsili vyrovnať počas hry bez brankára, no obranca Ekblad strelou od červenej čiary pridal štvrtý gól domácich. Tí zvíťazili v prvom zápase série napriek tomu, že strelecky aktívnejší bol ich súper (18:32), no tentoraz ho prevýšili aj v tomto ukazovateli - 29:19.

Floridu najmä v tretej tretine podržal Bobrovskij, ktorý mal v zápase 94,70-precentnú úspešnosť zákrokov. V záverečnej časti čelil 12 strelám, dovtedy sa Edmonton dostal iba k siedmim.

Témy: NHL hokej šport
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok