Pocit ju neklamal, bola nevedomky zdrogovaná. Muž manželke tajne podával omamné látky

10.6.2024 14:16

Policajný vyšetrovateľ z Bánoviec nad Bebravou obvinil 26-ročného muža zo zločinu šírenia toxikománie v súbehu s prečinom nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi. Manželke mal bez jej vedomia dávať drogy do nápojov.

polícia policajt policajné auto ilu 1140 px (TASR/Štefan Puškáš)
Foto: TASR/Štefan Puškáš

Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Žena bola na polícii podať oznámenie o tom, že má podozrenie, že manžel jej potajomky dáva drogy do nápojov. Poškodená na sebe cítila, že nie je v poriadku. Mala rozšírené zreničky, neovládateľné pohyby tela, sucho v ústach. Trpela nervozitou a nespavosťou," opísala Kuzmová.

Z toho dôvodu si žena podľa nej kúpila voľno predajný multidrogový test na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok, ktorým sa jej podozrenie potvrdilo.

Kryštalická látka

Polícia muža v zmysle zákona zadržala, pričom u neho zaistila štyri kusy vreciek s obsahom bielej kryštalickej látky.

Na základe predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru išlo o metamfetamín.

"Zo zaisteného množstva drogy by bolo možné pripraviť minimálne šesť jednotlivých dávok drogy schopných ovplyvniť psychiku užívateľa. Muž sa k podávaniu drog svojej manželke priznal," doplnila Kuzmová.

Obvineného policajti podľa nej umiestnili do cely policajného zaistenia. "Vyšetrovateľ na neho spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby, o ktorom v pondelok rozhodne súd," dodala.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok