Slovan zdolal Kazaň 2:1 po predĺžení

SITA TA3
19.10.2016 21:45

Hokejisti Slovana Bratislava po dvoch prehrách za sebou si v Kontinentálnej hokejovej lige pripísali víťazstvo, v stredu večer v domácom prostredí zdolali suverénneho lídra Východnej konferencie tím Ak Bars Kazaň 2:1 po predĺžení.

Slovan zdolal Kazaň 2:1 po predĺžení
SITA/Marek Mrviš

Zverenci trénera Miloša Říhu sa po bezgólovej prvej tretine ujali vedenia v 29. min. Domáci sa síce snažili ubrániť najtesnejší náskok, no v 52. min Barryho Brusta prekonal Michail Varnakov a duel dospel do predĺženia. V ňom pár sekúnd pred koncom rozhodol Václav Nedorost.

Slovan má po 21 stretnutiach v
KHL 2016/2017 na svojom konte 26 bodov (skóre 50:65) a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí predposledné 13. miesto. Najbližšie sa "belasí" predstavia v piatok 21. októbra o 19.00 h pred vlastnými fanúšikmi proti tímu Lada Togliatti.

img-4569_0a000002-cd07-12f7.jpg

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - streda:

HC Slovan Bratislava - Ak Bars Kazaň 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 29. Chipchura (Valský, A. Meszároš), 65. V. Nedorost (Jeglič) - 52. Varnakov (Sidorov,Žukov)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: Cheechoo - Svitov (obaja 10 min za nešp. správanie), presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Sidorenko (Biel.) - Aľošin, Nesterov (obaja Rus.), 8187 divákov

Zostavy:

Slovan: Brust - Kundrátek, Starosta, A. Meszároš, Marek Ďaloga, Plastino, Švarný - Jeglič, Taffe, V. Nedorost - Cheechoo, Chipchura, Michal Hlinka - Valský, Zigo, Petráš - Vopelka, Lušňák, Šiška
Kazaň: Galimov - Elliott, Zacharčuk, Musin, Jordán, Ohtamaa, Abrosimov, Sidorov - Lukojanov, Svitov, Azevedo - Obuchov, Malychin, Varnakov - Čibisov, Tkačov, Lazarev - Žukov, A. Popov, Glinkin - od 21. min Gluchov

Priebeh zápasu:

Po obojstranne opatrnom začiatku sa prvá tretina rozbehla a priniesla niekoľko zaujímavých situácií. Aktívnejší Slovan prestrieľal súpera 16:7, no nepresadil sa ani z vyložených šancí, ktoré mali Vopelka s Valským. V prvom prípade útočník "belasých" puk síce dočiahol, no zblízka namieril len do Galimova, v tom druhom Valský nepremenil výborne zrealizovaný samostatný nájazdový prienik.

Hostia sa v útočnom pásme snažili predovšetkým o efektnú kombináciu, no z niekoľkých dobrých uhlov Brusta neprekvapili. Najbližšie ku gólu bol v brejkovej situácii Žukov po Glinkinovom vysunutí, domácu bránku však prestrelil. Na začiatku druhej tretiny si hostia vybojovali 113-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale Brust obrovskému tlaku odolal. Za pomoci brániacej sa trojice spoluhráčov neinkasoval z hokejky Glinkina ani Svitova, ktorý sa pred ním ocitol sprava dvakrát sám.

Po ubránení dvojnásobného oslabenia dostal početnú prevahu aj Slovan, tesne po jej konci udržal útočné pásmo a otvoril skóre. Meszároš posunul na modrej Kundrátkovi, ktorého razantný švih podľa oficiálneho zápisu usmernil do bránky Chipchura. Inkasovaný gól naštartoval ofenzívny tlak hostí. "Belasí" ho ustáli, zvýšili pohyb smerom dopredu a vrátili sa do boja o stredné pásmo. Najvýraznejšiu snahu predviedla štvrtá formácia Šiška - Lušňák - Vopelka, ktorá vyrobila pred Galimovom poriadny závar, no puk za neho druhýkrát nepretlačila.

Na začiatku tretej tretiny sa Slovan zbytočne do útoku nehnal. Snažil sa blokovať súperovu streľbu a uľahčiť prácu Brustovi, no s vyčkávacou taktikou neuspel. V 52. minúte Sidorov z obranného pásma perfektne vysunul Varnakova, ktorému Brust uľahčil zakončenie naivným prvým pohybom hokejkou a útočník Kazane po bekhendovej kľučke vyrovnal do prázdnej bránky. V záverečných minútach dejstva prebrali hostia hernú iniciatívu a viackrát sa natlačili do zakončenia, no v riadnej hracej dobe nerozhodli. Slovan ešte v závere zakontroval Valského strelou z otočky, no rovnako bez úspechu.

Po vyrovnanom priebehu predĺženia sa Slovanu napokon podarilo získať o bod navyše, keď tri sekundy pred koncom prepasíroval puk za bránkovú čiaru Nedorost.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok