Real Madrid rozstrieľal Legiu, Leicester naďalej stopercentný

TA3 TASR
18.10.2016 23:24

Futbalisti Realu Madrid zvládli rolu obrovských favoritov, keď v utorňajšom domácom súboji Ligy majstrov 2016/2017 zdolali Legiu Varšava presvedčivo 5:1.

Legia s nulou na konte

Poľského šampióna "načal" v 16. minúte Gareth Bale a už o štyri minúty bolo 2:0 pre Real po vlastnom góle Tomasza Jodlowieca. Hostia nezložili zbrane a po faule Danila vo vlastnej šestnástke premenil jedenástku Miroslav Radovič. Drvivú prevahu "bieleho baletu" však ešte do prestávky podčiarkol tretím presným zásahom Marco Asensio. Po zmene strán upravili Lucas a Alvaro Morata na konečných 5:1 pre "biely balet". Obhajca trofeje má po troch vystúpeniach v súťaži na konte sedem bodov a mieri za postupom do jarného osemfinále.

V druhom utorňajšom zápase F-skupiny Borussia Dortmund, oslabená o viacerých hráčov vrátane kapitána Marcela Schmelzera, triumfovala na ihrisku Sportingu Lisabon 2:1 a vedie tabuľku pred Realom vďaka lepšiemu skóre. Tretí je Sporting (3 body), Legia s nulou na konte sa nachádza na jej chvoste.

Anglický majster opäť zabodoval

FC Kodaň prehral v G-skupine s Leicesterom City 0:1. Slovenský reprezentant Ján Greguš sa dostal na ihrisko až v závere stretnutia v drese dánskeho šampióna, ktorý utrpel prvú prehru v skupine. Naopak, anglický majster opäť zabodoval naplno a navyše stále neinkasoval. Jeho triumf zariadil pred koncom prvého polčasu alžírsky krídelník Riyad Mahrez.

V konfrontácii H-skupiny medzi Olympiquom Lyon a Juventusom Turín sa zrodilo najtesnejšie víťazstvo sériového talianskeho majstra (0:1). Lyon sa mohol ujať vedenia v 35. minúte, lenže Alexandre Lacazette nepremenil jedenástku. Krátko po zmene strán inkasoval druhú žltú kartu Mario Lemina a dostal hostí do náročnej situácie, ktorú však ustáli a zo Stade Gerland si napokon odviezli všetky body vďaka gólu Juana Cuadrada zo 76. minúty.

FC Sevilla horko-ťažko potvrdila pozíciu favorita, ale v Záhrebe napokon zdolala Dinamo 1:0 a spolu s Juventusom kraľuje tabuľke so 7 bodmi.
V E-skupine CSKA Moskva remizoval s AS Monaco 1:1, keď hostia zachránili aspoň bod po góle Bernarda Silvu v 87. minúte. V dueli Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspur gól nepadol. Monaco je na čele s piatimi bodmi, nasleduje Tottenham (4), Leverkusen (3) a CSKA (2). Tretie kolo skupinovej fázy pokračuje stredajšími zápasmi v skupinách A-D.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok