Pre Hornets bol turnaj C-skupiny veľkou školou

TASR TA3
18.10.2016 23:00

Vodní pólisti ŠK Hornets Košice nemali pred 1. kvalifikačným turnajom LEN Euro cupu veľké očakávania. V domácom prostredí hostili tri favorizované tímy, ktoré sa napokon aj popasovali o dve postupové priečky.

"Každý z tých zápasov bol ťažký"

Predstavitelia "sršňov" však aj napriek trom prehrám hovoria o vítanej škole vodnéhopóla, akú by tréner Tomáš Brúder rád privítal čo najčastejšie. Košičania vstúpili do turnaja prehrou s tímom VK Primorac Kotor 7:12, následne podľahli BVSC Budapešť 4:14 a na víťazov turnaja CC Neapol nestačili po výsledku 10:14.

"Každý z tých zápasov bol ťažký. Najťažším bol asi ten druhý proti maďarskému tímu. V prvom stretnutí sme hrali bez veľkého rozmýšľania, v druhom už hráči používali to, čo mali fyzicky natrénované. V treťom zápase sme už použili kombináciu fyzickej kondície a vodnopólového rozumu," uviedol tréner Tomáš Brúder na margo výsledkov ŠK Hornets.

Kormidelník bronzového tímu minulého ročníka najvyššej slovenskej súťaže priznal, že pôvodne nebol nadšený z prihlášky do LEN Cupu. Rýchlo však zmenil názor a dnes už medzinárodnú konfrontáciu vonkoncom neľutuje. "Určite nie, práve naopak. Takýto turnaj by som privítal hneď o mesiac. Uvidíme, čo dokážeme zorganizovať a či sa podarí spraviť stretnutia s našimi susedmi - Maďarmi. Takéto zápasy sú totiž pre nás veľkou školou," poznamenal Brúder.

Výsledky ŠK Hornets neboli na turnaji hlavným meradlom spokojnosti vedenia klubu. Aj prezident Jozef Karabáš vníma trojzápasové pôsobenie v LEN Cupe ako vítanú skúsenosť. "Sme spokojní s priebehom, s organizáciou a asi aj s výsledkami. Zápas s Maďarmi bol síce pre nás krutý, ale asi je to realita. Je dôležité, aby naši chlapci videli, na čom všetkom musia ešte popracovať. Je to dôležité pre to, aby sme mohli v budúcom roku dosiahnuť ešte lepšie výsledky v európskych pohároch," poznamenal Karabáš.

Dôstojne zvládli náročný program

Najzaujímavejší výsledok dosiahli hráči ŠK Hornets proti CC Neapol. V treťom stretnutí turnaja boli dlho vyrovnaným súperom talianskemu favoritovi, ten v tretej štvrtine gólovo ušiel, ale Hornets ešte v záverečnej časti upravili výsledok na konečných 10:14. "Taliani boli už istými víťazmi skupiny bez ohľadu na výsledok proti nám. Dokonca si mohli dovoliť aj prehrať, takže asi nehrali úplne naplno. Ale treba pochváliť našich hráčov, ktorí sa na to pri nepriaznivom vývoji zápasu nevykašľali a v záverečnej štvrtine ešte zapli," pochválil Karabáš svoj tím.

Hornets dôstojne zvládli náročný program turnaja, keď v priebehu troch dní odohrali tri zápasy. Hoci nezískali ani bod a prehrali všetky tri zápasy, od divákov si vyslúžili potlesk. Solídny výkon proti Neapolu potešil trénera i prezidenta klubu. "Je to otázka aj fyzickej pripravenosti a myslím si, že v tomto smere sme boli porovnateľní so súpermi. Na ich strane je však iná herná vyspelosť, akú nemajú naši mladší a ani starší hráči. Často sme kopili chyby, aké by sa na tejto úrovni nemali stávať. V slovenskej lige to nie je také markantné, pretože tam ešte chyba neznamená automaticky gól vo vlastnej bránke. Na takomto fóre však hráči trestajú asi každú jednu chybu," dodal Jozef Karabáš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok