Košice si doma poradili s Banskou Bystricou

TA3
7.3.2012 22:48

HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 4:3 po predĺžení (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0) - stav série 1:0.

Košice si doma poradili s Banskou Bystricou
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - štvrťfinále Slovnaft play-off - prvý zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 4:3 po predĺžení (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0) - stav série 1:0
Góly: 21. Kristek (P. Bartoš, Homer), 29. Jenčík (Michel Miklík), 50. Michel Miklík (Jenčík), 61. Kolba (Michel Miklík, Hvila) - 15. Jokila (Kristoffersson, Ján Sýkora), 28. Jabrocký (Miroslav Hlinka, Bambúch), 48. Pulliainen (Heizer, M. Grman)
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, P. Grečko - Gajan, M. Korba, 4438 divákov

Zostavy:
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - Zálešák, Kristek, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Dravecký, Hvila, Pašek - Spilar, Mlynarovič, Matúš Chovan
Banská Bystrica: Chorošun - Novajovský, M. Grman, Brňák, Cebák, Kubka, Bambúch, Beňa - Ján Sýkora, Jokila, Kristoffersson - Jabrocký, Miroslav Hlinka, Kútny - T. Hričina, Češík, M. Kokavec - L. Novák, R. Heizer, Pulliainen

Banská Bystrica mala veľmi dobrý vstup do prvého stretnutia série. Už v 1. min pohrozil Kútny. V 9. min musel po Sýkorovej strele zasahovať Hylák a košický brankár mal potom prácu aj po zakončení Hlinku. V 15. min prišla pohľadná akcia "baranov", Kristoffersson naservíroval puk Jokilovi a ten otvoril účet štvrťfinálového stretnutia. Až potom prišla prvá vážnejšia možnosť Košíc, ale Hvila trafil len do bočnej siete. V závere prvej tretiny sa ešte o vyrovnanie pokúšal Gron.

Domáci sa dočkali na začiatku druhej tretiny, keď v presilovke Kristek vyrovnal na 1:1. Pri hre štyroch proti štyrom nepríjemne vystrelil spomedzi kruhov Spilar. V 28. min prišla presilovková spolupráca hostí, Hlinka našiel Jabrockého a ten pohotovo zakončil - 1:2. Iba 56 sekúnd potrebovali "oceliari" na vyrovnanie, Jenčík strelou po ľade medzi Chorošunove betóny vyrovnal na 2:2. Brankár hostí potom len reflexívne vyrazil Miklíkovu strelu. V závere druhej tretiny mohol v presilovke poslať Banskú Bystricu po tretíkrát do vedenie

V 48. min "barani" opäť vyhrávali, keď Pulliainen prekonal Hyláka. V polovici tretej tretiny Košičania vyrovnali, Miklík z otočky trafil ľavý horný kút Chorošunovej bránky. Vzápätí mohli ísť domáci do vedenia, štvrtý gól mal na hokejke Bartoš, ale Chorošun bol proti. Nepresadil sa ani Miklík.

V 23. sekunde predĺženia rozhodol o víťazstve domácich v presilovke Kolba.

Hlasy:
Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "V prvej tretine sme boli nervózni, v kŕči a slabo sme korčuľovali. V druhej tretine sa náš pohyb zlepšil, dali sme aj góly. Tretia tretina bola vyrovnaná. V jej závere sme mali šťastie. Prišlo súperove vylúčenie a to sme hneď v úvode predĺženia využili."

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "V prvej tretine sme hrali dobre, vytvorili si aj šance. Trikrát sme v tomto zápase išli do vedenie, ale trikrát sme ho prešustrovali, hlavne osobnými chybami. Ak by sme to vedenie podržali dlhšie, domáci by znervózneli. Škoda, neboli sme ďaleko od úspechu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok