Trenčín zdolal HK Orange 20 aj druhýkrát v priebehu týždňa

TA3 TASR
18.10.2016 20:39

Hokejisti Dukly Trenčín zdolali výber HK Orange 20 aj druhýkrát v prebiehajúcej tipsportligovej sezóne.

Po minulotýždňovom triumfe 2:0 v Piešťanoch zvíťazili v utorok doma 5:2. Do štatistík si jednu asistenciu zapísal Tomáš Kopecký, ktorý sa dohodol s Duklou na spolupráci do reprezentačnej prestávky.

Dukla Trenčín - HK Orange 20 5:2 (0:0, 2:2, 3:0)

Góly: 24. Dlouhý (Šimun, Sojčík), 31. Ölvecký, 43. Gašparovič (Tybor, M. Novák), 49. Hossa (Kopecký), 55. Holenda (M. Novák) - 32. Hecl (Sádecký), 35. Liška (Jaško, Hein). Rozhodovali: Lokšík, Holienka - Krajčík, Beniač, vylúčení: 5:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.

Zostavy:

Dukla Trenčín: Kutej - Kozák, Hatala, Holenda, M. Novák, Bohunický, Ryzák, Šefčík - Hossa, Kopecký, Ölvecký - Gašparovič, Veilleux, Tybor - Dlouhý, Šimun, Sojčík - Briestenský, Švec, D. Novák
HK Orange 20: Durný - Grman, Hain, Košecký, Jendroľ, Bdžoch, Trška, Hedera, Pokorný - Hecl, Sádecký, Pataky - Žiak, Oško, Pätoprstý - Sloboda, Murín, Váňa - Ondov, Jaško, Liška

Priebeh zápasu:

Dukla vstúpila do zápasu s dvomi novicmi v zostave - Kopeckým a Šimunom - naopak, vo formáciách už nefiguroval Lukáš Novák, s ktorým sa vedenie dohodlo na ukončení spolupráce. Trenčania si v prvej tretine vytvorili viacero streleckých pozícii, ale mladíci napriek tlaku udržali nerozhodné skóre vďaka úspešným blokom a výborne chytajúcemu Durnému.

Po zmene strán sa skóre zmenilo až štyrikrát, prekvapivo po dva razy na oboch stranách. Dukla si najskôr vybojovala dvojgólové vedenie, keď Šimunovu individuálnu akciu zakončil gólovo Dlouhý a následne obrovskú chybu Sádeckého potrestal Ölvecký.

Potom sa mladíci začali výraznejšie drať do Kutejovej bránky a nesúrodú obranu favorita potrestali gólmi Hecl a Liška. Prekvapivý výsledok vydržal dvadsiatke len do 43. minúty, keď Duklu dostal do vedenia 3:2 Gašparovič. Víťazstvo potvrdili ešte Hossa s Holendom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok