Trasa budúcoročnej Tour de France by mala vyhovovať najmä vrchárom

TA3 TASR
18.10.2016 14:05

Trasa cyklistických pretekov Tour de France 2017 povedie cez všetkých päť horských pásiem v krajine. Mala by vyhovovať vrchárom - tohtoročnému víťazovi Britovi Chrisovi Froomeovi či Kolumbijčanovi Nairovi Quintanovi.

Nové kopce a horské prémie

Pretekári počas Tour de France 2017 celkovo absolvujú 3516 km. Prestížne podujatie odštartuje 1. júla časovkou jednotlivcov v nemeckom Düsseldorfe dlhou 13 km a vyvrcholí 23. júla na Elizejských poliach v Paríži.

Podľa slov organizátorov, ktorí slávnostne predstavili trasu Tour na tlačovej konferencii vo francúzskej metropole, pribudnú do itinerára nové kopce a horské prémie. V 12. etape bude pelotón prechádzať cez lyžiarsku stanicu Peyragudes, kde sa v roku 1997 nakrúcali časti bondovky s názvom "Tomorrow Never Dies". Náročná skúška čaká cyklistov v 18. etape s cieľom v alpskom stredisku Col d'Izoard.

 

tour-de-france_0a000002-0ee8-38f7.jpg

Cez všetkých 5 pohorí

Po 25-ročnej prestávke pôjde Tour cez všetkých päť francúzskych pohorí -  Vogézy, Juru, Centrálny masív, Pyreneje i Alpy. Podľa slov riaditeľa pretekov Thierryho Gouvenoua bude zradná najmä 15. etapa s cieľom v Le Puy-en-Velay. Povedie kopcovitým terénom v Centrálnom masíve po cestách, ktoré nie sú na niektorých mapách vôbec zaznamenané.

Na mnohých úsekoch hrozí silný vietor. "Je to etapa, počas ktorej môže prísť k nečakaným veciam a môže premiešať poradím na popredných priečkach," uviedol Gouvenou. Rovnako ako v tomto roku nebude súčasťou Tour tímová časovka. O osude pretekov sa zrejme definitívne rozhodne v predposlednej etape - časovke jednotlivcov v prístavnom Marseille.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok