Zrušili rozsudok v korupčnej kauze bývalého hajtmana Ratha

TA3 TASR
18.10.2016 12:41

Pražský vrchný súd v pondelkovom neverejnom rokovaní zrušil rozsudok v kauze bývalého hajtmana Stredočeského kraja Davida Ratha. Podľa hovorcu súdu v ňom boli procesné a hmotnoprávne nedostatky.

Zrušili rozsudok v korupčnej kauze bývalého hajtmana Ratha
ČTK

Súd musí znova rozhodnúť

Prípad Davida Ratha sa vracia na krajský súd, ktorý musí znova rozhodnúť. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz.

Zrušenie a vrátenie rozsudku potvrdil hovorca vrchného súdu Jan Fořt. Uviedol, že konkrétne dôvody zatiaľ nemôže oznámiť. "Všeobecne len môžem povedať, že tam boli procesné a hmotnoprávne nedostatky," povedal pre spravodajský server iDNES.cz.

Prokurátor chcel vyšší trest

Rathov advokát Adam Černý zatiaľ rozhodnutie súdu nemá. "V tejto chvíli viete viac ako ja," uviedol. Počká, až mu dôjde písomné rozhodnutie s odôvodnením, čo podľa neho bude nejaký čas trvať.

Krajský súd uznal vlani v júli Ratha za vinného z prijímania úplatkov a neprávoplatne mu uložil 8,5 roka väzenia a prepadnutie 20 miliónov korún z majetku. V súvislosti s manipulovaním zákaziek v regióne bývalý hajtman podľa súdu prevzal 16 miliónov korún. Proti verdiktu sa odvolali aj odsúdení, aj prokurátor Peter Jirát, ktorý chcel pre bývalého hajtmana vyšší trest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok