Ďalšie šaty princeznej Diany v dražbe. Môže najväčšia zbierka za posledných 27 rokov prekonať svetový rekord?

24.5.2024 20:19

Jedna z najväčších zbierok šiat, oblekov, kabeliek a ďalších kúskov princeznej Diany ide v lete do dražby, informujú o tom novinky.cz.

Princezná Diana
Foto: Anwar Husain, Tim Graham

Predpremiéra aukcie s názvom "Elegancia princeznej Diany a kráľovská zbierka" sa konala v stredu 22. mája, píšu novinky.cz.

"Ide o najväčšie podujatie, aké sa konalo od roku 1997, keď aukciu viedla samotná princezná Diana," povedal pre agentúru Reuters Martin Nolan, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Julien's Auctions.

V tom istom roku prišla lady Diana o život po nešťastnej autonehode.

"Julien's má tú česť predstaviť túto historickú aukciu, ktorá bude oslavou ikonického módneho štýlu princeznej Diany a jej vlády ako princeznej ľudu a bude najväčšou Dianinou zbierkou, ktorá sa dostane do aukcie za posledných 27 rokov," dodal Martin Nolan, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ Julien's Auctions vo svojej správe.

Šaty princeznej Diany Foto: Anwar Husain Šaty princeznej Diany

Ikonický štýl princeznej

Sú tu očarujúce polnočné modré tylové šaty Diamante Star bez ramienok od Murraya Arbeida, ktoré mala oblečené dvakrát v roku 1986; raz na premiére Fantóma opery a na večeri v Claridge's pre gréckeho kráľa Konštantína.

Popri týchto šatách sú to purpurové hodvábne a čipkované večerné šaty od Victora Edelsteina, ktoré mala oblečené v Londýne a v Nemecku v roku 1987.

Edelstein patril k jej obľúbeným návrhárom a bol zodpovedný aj za ikonický vzhľad, ktorý mala Diana na sebe počas tanca s Johnom Travoltom v Bielom dome, píše o tom magazín Town and Country.

Pozrite si archívne video z 31. augusta 2022 o prineznej Diane.

Veľký úspech

Viac ako 150 šiat a doplnkov princeznej Diany a ďalších členov kráľovskej rodiny pôjde do verejnej dražby 27. júna v Los Angeles v Kalifornii. Budú k dispozícii aj online na webovej stránke aukčného domu.

Očakáva sa, že aukcia bude mať veľký úspech. V decembri minulého roka sa princeznine čierno-modré večerné šaty od návrhára Jacquesa Azaguryho, ktoré mala prvýkrát oblečené vo Florencii v roku 1985, predali za rekordných 26 miliónov korún (1 051 099,61 eur).

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok