Nová atrakcia v pezinskom chotári. Z obrej lavičky si môžete vychutnať výhľad na mesto

24.5.2024 18:03

Šesť metrov široká a viac ako tri metre vysoká. Taká je nová lavička, ktorá v posledných týždňoch vyrástla nad Pezinkom, konkrétne nad Mandľovým sadom v lokalite Škridláky. Informoval Mestský úrad Pezinok.

Mesto_Pezinok-0275.jpg
Foto: Pezinok.sk

Ide o najväčšiu lavičku v nielen v Pezinku, ale aj na celom západnom Slovensku. Mesto Pezinok je vďaka novej atrakcii opäť o čosi príťažlivejšie nielen pre miestnych, ale aj pre turistov z iných miest či dokonca krajín. Uviedla Jana Hrdličková z Referátu komunikácie MsÚ Pezinok.

"Mesto Pezinok získava vďaka novej lavičke krajší vzhľad a príťažlivosť. Okolité vinohrady navštevuje denne množstvo ľudí, ktorým sme týmto spôsobom chceli zintenzívniť zážitok z mesta i samotnej prechádzky či jazdy na bicykli. Vidieť odtiaľto skutočne celé mesto a samotná lavička tento zážitok ešte umocňuje," povedal po prestrihnutí pásky primátor Roman Mács.

Zámer mesta

Zámerom mesta bolo zatraktívnenie vinohradníckej krajiny obrou lavičkou, o ktoré je v súčasnosti nielen v Pezinku veľký záujem. "Mnoho turistov je ochotných za nimi cestovať aj veľké vzdialenosti, a preto sú v hodným doplnkom aktivít zameraných na cestovný ruch," povedala autorka myšlienky vybudovania obrej lavičky nad Pezinkom Zuzana Kiczegová z referátu životného prostredia MsÚ Pezinok. Dôvodom výberu lokality Škridláky bolo to, že ide o najlepší panoramatický výhľad na mesto Pezinok.

Materiály na výstavbu obrej lavičky sú prírodné a boli volené s ohľadom na charakter okolitej krajiny. V priestore pod lavičkou je umiestnená dopadová plocha, ktorá plní okrem bezpečnostného aj estetický účel. Celková cena diela je 3 785 eur.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok