Zabarikádoval sa v dome a ako rukojemníka mal svoju dcéru. Muž na Sicílii dobodal manželku a dve deti

23.5.2024 21:37

Na Sicílii vo štvrtok 35-ročný muž dobodal svoju manželku a ich dve deti. Potom prinútil manželku a syna odísť a zabarikádoval sa v dome so svojou dcérou ako rukojemníkmi. Dievča prepustil po dvoch hodinách, ale nakoniec sa vzdal. Všetkých troch zranených previezli do nemocnice, deti letecky do detskej nemocnice v Palerme, informovala Rai.

Nabrúsiť nôž nebolo nikdy jednoduchšie: Poslúži vám na to obyčajný hrnček
Freepik

Čo sa stalo?

Nehoda sa stala vo vnútrozemskej obci Cianciana v provincii Agrigento okolo 14:00. Stav oboch detí je vážny, trojročné dievčatko krváca na mozog a sedemročný chlapec má niekoľko hlbokých rán v oblasti brucha a hrudníka. Ich 34-ročná matka je mimo ohrozenia života, informovala agentúra ANSA.

Polícia niekoľko hodín zasahovala pred domom, kde muž zaútočil na rodinu, a snažila sa muža presvedčiť, aby sa vzdal. Agentúra ANSA informovala aj o prítomnosti hasičov a vojakov v nepriestrelných vestách, keďže nebolo jasné, ako bol muž ozbrojený.

Kto bol otec rodiny?

Otec rodiny bol povolaním mechanik, ale bol nezamestnaný. V minulosti mal problémy s drogovou závislosťou, uviedol Rai.

Muž bol v minulosti vyšetrovaný pre obvinenia z domáceho násilia a v dedine je známy ako násilnícky podivín. Niektorí susedia uviedli, že si doma vyrobil vlastnú pušku a nedávno podpálil vlastné poľnohospodárske vybavenie, uviedla agentúra ANSA.

Čo vyvolalo hádku?

Vyšetrovatelia tvrdia, že násilie vyvolala rodinná hádka, keď mužova manželka poľského pôvodu povedala, že ho chce opustiť. Muž bude vyšetrovaný za pokus o vraždu. Kvalifikácia trestného činu by sa mohla zmeniť, ak deti podľahnú svojim zraneniam, poznamenáva ANSA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok