Súd v kauze Bonaparte pokračuje. Obžalovaný Bašternák neprišiel, konanie odročili

23.5.2024 09:32 , Aktualizované: 23.5.2024 11:48

Pred senátom Mestského súdu Bratislava I pokračoval súdny proces s Ladislavom Bašternákom a ďalšími tromi spoluobžalovanými v kauze Bonaparte. Na hlavné pojednávanie sa vo štvrtok osobne nedostavil ani jeden z obžalovaných, súhlasili s konaním v ich neprítomnosti. Predvolaní boli traja svedkovia. Súd odročili na 31.7. 2024.

Aj keď sa na súd nedostavil ani jeden obžalovaný, proces bude pokračovať, pretože súhlasili s konaním v ich neprítomnosti. Vypovedať budú traja svedkovia.

Výsluchy svedkov

Ako prvá predstúpila pred senát účtovníčka spoločnosti Real Forum Invest, ktorá bola investorom bytového komplexu. Svedkyňa vypovedala, že zaúčtovala predkladané doklady a nemala ako zistiť ich oprávnenosť.

Výsluch absolvoval aj bývalý vlastník spoločnosti Real Forum Invest Karol Blaha. Firmu nadobudol v roku 2013 od trojice obžalovaných. Spoločnosť bola podľa informácií z obchodného registra približne o rok neskôr prevedená na osobu s domicilom v Thajsku. Svedok bližšie informácie k nadobudnutiu a ďalšiemu prevodu firmy pred senátom neuviedol.

V súvislosti s predajom pozemku na Radvanskej ulici v Bratislave, kde sídli bytový komplex, vypovedal svedok a bývalý viceprimátor Bratislavy Milan Cílek.

Kauza Bonaparte

Prokurátor podal obžalobu na Ladislava Bašternáka v kauze bytového komplexu Bonaparte v júni 2022. Obžalované sú spolu štyri osoby. Prípad sa týka podozrení z neoprávneného uplatnenia nároku na nadmerný odpočet DPH. Daňový úrad si uplatňuje nárok na náhradu škody vo výške viac ako 913-tisíc eur.

Hlavné pojednávanie bolo vo štvrtok predpoludním odročené na 31. júla. Výsluch by mali v pojednávacej miestnosti bratislavského ústavu na výkon trestu odňatia slobody absolvovať svedkovia Zoltán Andruskó a Marian Kočner.

Pozrite si archívnu reportáž z 11. apríla 2024 o súdnom procese v kauze Bonaparte:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok