Motivácia pre ukrajinských vojakov. Ak zničia ruskú bojovú techniku, dostanú dovolenku navyše

23.5.2024 08:38

Ukrajinskí vojaci, ktorým sa podarí zničiť ruskú bojovú techniku, budú mať nárok na dovolenku navyše. Tento týždeň to schválila vláda. Systém má fungovať tak, že čím cennejšiu techniku vojaci zneškodnia, tým viac voľna dostanú, píše internetový portál ukrajinskej televízie Kanal 24.

ukrajina vojaci
X/Mario Nawfal

Voľno aj pre pomocníkov

Päť ďalších dní nad rámec obvyklej dovolenky bude za zničenie lietadla alebo lode. Štyri dni voľna armáda dá vojakom, ktorí zničia protilietadlový raketový systém, vrtuľník alebo radarový systém protivzdušnej obrany, tri dni za tank, bojové vozidlo pechoty alebo zostrelenie ťažkého bezpilotného lietadla dlhého doletu alebo rakety.

Jeden deň voľna navyše sa bude vojakom počítať, ak zničia ľahké bezpilotné lietadlo s doletom do 70 kilometrov.

Veliteľ vojenského útvaru môže rozhodnúť o tom, že dovolenku navyše si môžu zobrať aj ďalší až traja vojaci, ktorí sa podieľali na zničení nepriateľskej vojenskej techniky.

Kanal 24 uvádza, že ukrajinskí vojaci majú nárok na maximálne 30 dní dovolenky za rok a nedá sa vybrať naraz. Na voľno majú nárok aj zo závažných rodinných dôvodov.

V prvých mesiacoch po ruskom vpáde na Ukrajinu ministerstvo obrany v Moskve informovalo, že príslušníkom inváznych vojsk vypláca odmeny za zničenie ukrajinskej a západnej vojenskej techniky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok