VIDEO: Na predvolebnom podujatí mexického kandidáta zahynulo najmenej deväť ľudí vrátane dieťaťa. Pre silný vietor sa zrútilo pódium

23.5.2024 06:51 , Aktualizované: 23.5.2024 07:58

Deväť ľudí vrátane dieťaťa zahynulo a ďalších viac ako 60 utrpelo zranenia, keď sa zrútila konštrukcia scény, na ktorej vystupoval kandidát v mexických prezidentských voľbách Jorge Álvarez Máynez. Podľa agentúr o tom informoval guvernér štátu Nuevo León, kde sa nešťastie stalo.

GOPNbDgaYAAJhHU.jpg
X/JPNWMN

Množstvo zranených

K tragédii došlo v meste San Pedro Garza Garcia pri meste Monterrey. Máynez v príspevku na sociálnej sieti napísal, že bol prevezený do nemocnice, no je v poriadku. Zrútenie pódia podľa neho spôsobil silný vietor. Dodal, že zranenia utrpeli aj členovia jeho volebného tímu.

Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v príspevku na sociálnej sieti napísal, že "posiela objatie rodinným príslušníkom a priateľom obetí".

Podľa poslednej bilancie je mŕtvych deväť a zranených 63 ľudí.

Na videu z incidentu zverejnenom na sociálnych sieťach je možné pozorovať, ako Máynez stojí na pódiu a dav skanduje jeho meno. Následne sa však rozbehol keď zbadal, ako sa na neho rúti veľká obrazovka a konštrukcia.

Prezidentské voľby v Mexiku sa konajú 2. júna. Poslanec Máynez z menšej stredoľavej strany Občianske hnutie má len malú šancu stať sa novou hlavou štátu.

Ľudia budú vyberať tiež členov oboch komôr parlamentu a obecných zastupiteľstiev.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok