Cibulková triumfovala v Linzi a postúpila na MS WTA Tour v Singapure

TA3 TASR SITA
16.10.2016 17:00

Dominika Cibulková triumfovala na turnaji v rakúskom Linzi a prvýkrát v kariére sa prebojovala na MS WTA Tour v Singapure (23. - 30. októbra). Vo finále dvojhry zdolala ako nasadená dvojka Švajčiarku Viktoriju Golubicovú 6:3, 7:5 a získala siedmy titul na okruhu WTA, už tretí v tomto roku.

Cibulková pred Britkou Kontovou

V počte cenných trofejí sa vyrovnala kolegyni zo slovenského fedcupového tímu Daniele Hantuchovej, ktorá zvíťazila v Linzi v roku 2007 a vďaka tomuto triumfu sa kvalifikovala na šampionát WTA do Madridu. Odvtedy Slovensko medzi osemčlennou "smotánkou" nemalo svoje zastúpenie.

Cibulková sa po semifinálovom víťazstve nad Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou dostala v tohtosezónnom hodnotení na poslednú ôsmu postupovú priečku pred Britku Johannu Kontovú, z ktorej ju už nikto nemôže zosadiť. Kontová, ktorá pre problémy s brušným svalstvom nenastúpila na 2. kolo v Hongkongu, totiž na budúci týždeň neštartuje v Moskve ani v Luxemburgu.

Pred Suarezovou Navarrovou i Ruskou Svetlanou Kuznecovovou má Cibulkováuž nedostihnuteľný náskok. Vďaka zisku titulu v Linzi zinkasuje prémiu 34.677 eur pred zdanením a do rebríčka WTA si pripíše 280 bodov. V jeho novom vydaní sa vráti na ôsme miesto.

na-zemi_0a000002-95dc-6576.jpg

Tvrdý boj sa vyplatil

Cibulková mala v druhom geme finálového duelu dva brejkbaly. Golubicová ich však odvrátila a v ďalších minútach predviedla plejádu bekhendových winnerov. V koncovke setu sa však presadila favorizovaná slovenská jednotka. Za stavu 4:3 po víťaznom forhendovom longlajne do protipohybu prelomila súperkino podanie a následne potvrdila brejk.

Na začiatku druhého dejstva Cibulková vďaka brejku v treťom geme odskočila Golubicovej na 3:1. Švajčiarka nezložila zbrane, otočila na 4:3 a za stavu 5:4 mala pri podaní Cibulkovej štyri setbaly. Slovenka ich však odvrátila, v ďalšom geme súperku brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok