Nová nemocnica v Prešove má stáť 550 miliónov eur. Projekt schválila vláda

22.5.2024 14:08

Projekt novej vojenskej nemocnice v Prešove by mal stáť podľa odhadov 550 miliónov eur. Vyplýva to z návrhu na vydanie súhlasu s postupom pri realizácii stavebnej časti investičného projektu, ktorý v stredu schválila vláda.

Ruzomberok_UVN_covidovy_pavilon_5731167.jpg
TASR/Miroslava Mlynárová (ilustračný záber)

Kabinet zároveň súhlasil s prevodom pozemkov, na ktorých sa má stavať, pod rezort obrany. Odobril aj začatie obstarávania projektu.

Tisíce pracovných miest

"Objekt nemocnice poskytne v regióne Šariš viac ako 2800 pracovných miest pri lôžkovej kapacite približne 942 lôžok. Zároveň zastreší priestor pre výskum a rovnako zabezpečí aj štúdium nových lekárov, ktorých počet sa zvýši," dodalo Ministerstvo obrany.

Pozrite si archívnu reportáž zo 17.4.2024 o vojenskej nemocnici v Prešove:

Plánovaná nemocnica má byť podľa materiálu koncovým typom zdravotníckeho zariadenia, kde sa pod jednou strechou nachádzajú všetky oddelenia, urgentný príjem, operačné sály, výukové a výskumné priestory, lôžková časť pacientov, psychiatria pre deti a dospelých, súdne lekárstvo, rehabilitačný trakt či heliport. Projekt počíta aj s výstavbou parkovacieho domu s kapacitou 1120 miest.

So stavebnými prácami by sa malo začať ešte v tomto roku. Rezort odhaduje, že na dokončenie projektu bude potrebných 31 mesiacov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok