Valábik pre ta3: Zamrzela ma odovzdanosť za nepriaznivého stavu proti Švédom. Pre Slovákov je dôležité dať prvý gól duelu

Posledný duel základnej skupiny Slovenska proti Švédsku zhodnotil bývalý hokejista a expert Boris Valábik. Spolu so športovým redaktorom ta3 Marek Kantorík rozobral aj štvrťfinálového súpera z Kanady.

valabik
ta3

Prvá polovica duelu so Švédskom sa musela páčiť aj fanúšikom, čo bolo cítiť na energii, ktorá sa vysielala z hľadiska smerom k hráčom, priblížil Valábik. „Buď tretí alebo štvrtý gól definitívne položili tím. Zamrzela ma odovzdanosť. Za stavu 0:4 to už bolo veľmi viditeľné.“

Pre našich hokejistov je „dôležité dať prvý gól, aby sme cítili šancu uspieť“. Bývalý hokejista sa obáva toho, že ak Kanada skóruje ako prvá, tak sa naši hráči dostanú akoby do zápasu so Švédskom a dostanú sa do „porazeneckej mentality“.

Základnú skupinu môžeme podľa Valábika hodnotiť aj dobre, aj zle. Hoci sme duel s Poľskom vyhrali, výkon sa mu nepozdával. Pozerať sa treba na dve tretiny proti USA, ktoré sme ovládli v pomere 4:1.

Expert pochválil za doterajšie výkony Libora Hudáčka, Mária Grmana a Martina Pospíšila.

Celý rozhovor s Borisom Valábikom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok